Přijmutí sebe sama

Nejdůležitější ze všeho je umět přijmout sami sebe. Se svými negativy, slabostmi, nedokonalostmi i obavami. Je třeba si najít to, co je pro nás v životě důležité a přijmout sebe sama. Objevit své přednosti, činnosti co nás baví a co nám jsou blízké. Něco, co nás naplňuje a činí šťastnými. Každý člověk na světě má něco, co ho trápí, je jen podstatné, jak velký význam tomu přikládá. Nikdo nemá po celý život na růžích ustláno a jak víme, růže jsou sice krásné, ale mají trny.

Nesdílejte negativa

Možná jste si všimli, že sociální sítě jsou velký fenomén na sdílení nespravedlnosti. Komentáře jsou plné nadávek a emocionálních výlevů pocházející od všech, co se cítí být oběťmi. Díky pobouření čímkoliv se snažíme slepě získat míru pozornosti, která ale v reálném životě nemá absolutně žádnou reálnou hodnotu. Bulvární i politické články mají jediný úkol, prostě šokovat. Objektivita stranou. A většina obyvatel skáče na lep. Pobouření je jakási rozkoš, která nám dělá dobře.

Najděte své místo

Je třeba vypořádat se s názory lidí, které se nám nemusí líbit. Vybírat si, kam budeme soustředit naši energii nebo třeba i rozhořčení. Přistupovat ke zprávám z médií s odstupem a jistou dávkou skepse. Pochybovat nad hodnotami předkládané pravdy. Rádoby demokratické hodnoty globálního světa jsou často idealistické, postavené na hlavu a dlouhodobého hlediska zcela neudržitelné. A je třeba v té celé změti najít to podstatné a přijmout sebe sama. Denně si vybíráme, čím se v životě budeme zaobírat a co vypustíme. Možností je totiž tolik, že se nedá zvládnout vše.

Je to jednoduché, ale není to snadné

Nemůžete sledovat celý svět, politické události, ekologii, ekonomiku, tragédie a vědecké výzkumy všech směrů. Nemůžete hovořit všemi jazyky světa, být sportovně úspěšný ve všech disciplínách a skoupit všechny akcie veškerých společností na burze. Je čas na výběr a na změnu našich hodnot. Někdy je to zatraceně těžké rozhodnout se, co si v životě ponechám a čeho se vzdám. S tím se ale musíte sami porvat. Onu vnitřní schizofrenii, kterou máme v menší či větší míře uvnitř všichni, prostě musíte přeprat.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient