Zaměřeno na přírodní pomocníky při nemoci

Pokud na vás už zase něco leze a necítíte se dobře, škrábe vás v krku a bolí vás hlava, chce to lék. I když jste celé léto strávili u moře, v horách i sportováním, necítíte se najednou fit. Jakmile se ochladí, útočí na nás bacily ze všech stran a možná nechceme hned sahat k chemii v podobě antibiotik a medikamentů. Zkuste se zaměřit na přírodní tipy a co nejrychleji se zbavit nemoci.

Zázračný česnek

Česnek v sobě ukrývá velmi dobře známé antibiotické, protizánětlivé a protiplísňové účinky. Jeho pravidelná konzumace dokáže povzbudit imunitní systém a slouží jako prevence vzniku kardiovaskulárních onemocnění. Obsahuje vysoké množství vitaminu C a antioxidantů, které se ale tepelnou úpravou podstatně snižují.

Inspirace: Česnek je odedávna oblíbenou součástí studené i teplé kuchyně. Prohlédněte si recepty s česnekem a zpestřete Váš jídelníček o řadu zdravých a chutných jídel.

Blahodárně působící cibule

Cibule v sobě podobně jako česnek ukrývá velmi silnou antibiotickou látku s názvem alicin. Je skvělým pomocníkem v boji s chřipkovými a virovými onemocněními, navíc má dezinfekční účinky a příznivě působí na střevní sliznici. Obsahuje i kyselinu listovou, železo a vitamin C.

Koření známé jako kurkuma

Kurkuma je koření s významnými léčivými účinky. Patří mezi přírodní antibiotika s protibakteriálními a protivirovými účinky. Díky vysokému obsahu kurkuminu příznivě ovlivňuje zánětlivé procesy, potlačuje srážlivost krevních destiček a stimuluje tvorbu kotizonu v nadledvinkách.

Třapatka neboli Echinacea

Bývá součástí tinktur, sirupů, potravinových doplňků a léků na podporu imunity. I tato rostlina obsahuje látky s antibiotickými účinky. Zkracuje délku léčby různých nemocí i rekonvalescence, urychluje hojení ran i jizev a má velmi dobré dezinfekční účinky. Zabírá na popáleniny od ohně i slunce.

Lichořešnice jako pomocník

Můžete si ji vypěstovat i doma. Má antibiotické, antibakteriální a antivirotické účinky, příznivě působí na záněty močového měchýře, prostaty i vaječníků. Zejména ženy ji ocení i v dalším ohledu. Má totiž podporující vliv na růst vlasů a nehtů.

Tea tree oil

Přírodní antiseptikum, které se využívá v medicíně i v kosmetickém průmyslu. Tea tree oil se často označuje jako boží dar. Léčí virová i chřipková onemocnění, dýchací problémy, pohmožděniny a infekce. Přidává se i do  přípravků proti zánětům a mykózám pro ženy.

Koloidní stříbro na neduhy

Koloidní stříbro má antibiotické, antivirotické a antimykotické účinky, při čemž neničí přátelské střevní bakterie. Posiluje imunitní systém, zlepšuje trávení, působí protizánětlivě a usnadňuje hojení ran i jizev. Pomáhá při rekonvalescenci a posiluje obranyschopnost organismu.

8 názorů na “Zaměřeno na přírodní pomocníky při nemoci”

  1. Je fakt, že cibulový sirup mi dělal babička. Ale strašně jsem to nesnášela, bo to hrozně smrdělo. A to mě přesvědčovala, jak je to oslazené medem. Fuj. ještě teď se mi ten cibulový pach vybavuje. Ale já obecně cibuli nejím, takže asi i protp.

    1. Já to používám pro svoje děti. Musí se to teda fakt zakamuflovat, ale aspoň do děcek necpu chemii. A jestli vám cibule moc smrdí, tak podobně pomáhá i tymiánový sirup nebp hodně silný čaj.

        1. Přesně. uděláte si vodu s cukrem a nasypete hodně tymiánu, povaříte a pak akorát scedíte.

    1. Nojo, chlapi a rýmečka, se potí tak, že jsou slyšet ob dva pokoje, jak umírají. Tam žádná echinacea nepomůže;).

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient