I přes krizi středního věku muži milují zralé ženy

Překročili jste čtyřicítku a při pohledu do zrcadla se vám chce plakat? Máte pocit, že všechny iluze jsou ty tam a ono prozření se vám lepí na paty jako smůla? Přestaňte se babrat v záplavě zármutku, kdy vidíte, že muži zrají jak víno a ženy se naopak stávají v tomto věku již neviditelnými. Vykašlete se na krizi středního věku a začněte žít přítomným okamžikem.

Jaké jsou přednosti zralých žen?

Čtyřicetiletá žena se muže nikdy nebude ptát v momentě, kdy zírá do prázdna, nebo se mu klíží oči únavou, na co myslí. Klidně jej nechá dívat se na sportovní přenos nebo jít na hokejové utkání s kamarády a nebude mu dělat scény, že není s ní. Zajásá a konečně bude dělat to, co chce dělat ona sama. Většinou jde o dost zajímavější a přínosnější věci. Nestřihne mu hysterickou scénu na večírku ani v restauraci a spolkne i to, když to nebude podle jejích představ. Je třeba si ale dát pozor, pokud si to muž zaslouží, klidně jej hodí přes palubu. Už zná svoji cenu.

Zralá žena ví, co chce

Tato žena už zná sama sebe dost dobře a je si jistá tím, kdo opravdu je, co nechce, co chce a od koho to chce dostat. Je třeba si také uvědomit, že už velmi málo žen v těchto letech opravdu zajímá názor muže na ni samotnou nebo na to, co dělá. Nejde o namyšlenost nebo neschopnost naslouchat, zralé ženy už prostě konečně mají svou důstojnost. “Dospělé” ženy navíc nešetří pochvalou, a to přesně tou, kterou tak mužské ego vyžaduje, i když je někdy tak trochu nezasloužená. V skrytu duše se tím tyto ženy často dobře baví a navíc dobře vědí, jak chutná nevděk, nedocenění a jak důležité je naopak ocenění, poděkování a pochvala.

Sebevědomí a nadhled

Čtyřicátnice mají už dostatek sebevědomí a klidně vás seznámí se svými kamarádkami, i když jsou mladší a krásnější. Jak je známo, ženy mladšího věku se raději vyhýbají svým kamarádkám, protože nedůvěřují partnerovi ani jim. Tato žena už neřeší, zda vám její kamarádky připadají přitažlivé. Jednak ví, že by ji nikdy nepodrazily a současně si je vědoma, že i když vám bude dýchat za krk 24 hodin denně, budete-li chtít, nevěře stejně nezabrání. Prostě to odmítá řešit.

Nic před ní neschováte

Navíc mají tyto ženy intuici vědmy. I když se jim muž nesvěří, nebo se něco dokonce snaží tajit, je to marné, stejně o něm všechno vědí. Jejich vnitřní vyrovnanost vyplouvá na povrch. Řeknou mu klidně do tváře, co si myslí, co jim vadí, i že se nevhodně chová. Muž bude vždy přesně vědět, na čem je. Když je ale s mužem, je to proto, že to opravdu chce a že si v něm dokázala najít něco, co na něm má ráda a opravdu obdivuje. Její vyrovnanost je oslňující a vědomí, že chce být opravdu po mužově boku, je pro něj nedocenitelné a dává mu pevnou půdu pod nohama. Jen se to musí muž naučit vnímat a přijmout, stejně jako žena musí přijmout svůj věk.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *