Jak na opravu notebooku, který již není v záruce?

Internet communication

Když se má něco pokazit, většinou se tak stane těsně po uplynutí záruční lhůty. V případě osobního počítače je to problém, protože oprava není zrovna levná záležitost. Respektive minimálně v autorizovaném servisu, který si účtuje horentní částky. Nabízí se však alternativa v podobě „neznačkové“ opravny. Proč byste si měli nechat opravit notebook právě zde? Na podrobnosti jsme se zeptali zkušených techniků ze servisního centra ABAX.

Čím se liší značkový a neautorizovaný servis?

Ačkoliv neznačkový servis budí dojem neprofesionality, v praxi může mít ještě lepší technické vybavení než autorizovaná opravna. Skutečný rozdíl spočívá v přístupu k opravám. Zatímco značkové servisy musí dodržovat určitá pravidla ze strany výrobce, neznačkové servisy mají tzv. volné ruce.

Servis HP Praha uvedl, že konkrétně jde především o možnost výměny jednotlivých komponentů a výrazně levnější ceny náhradních dílů. Pro představu: v autorizovaném servisu provedou výměnu celé základní desky i v případě, kdy stačí vyměnit jednotlivý komponent.

svobodnyblog.cz_abax_cz_01

Dalším výhodou opravy v neznačkovém servisu jsou výrazně levnější náhradní díly. V pražském servisu používají náhradní díly na notebooky HP od světových výrobců a předních distributorů.

Jak probíhá oprava?

Jistě vás potěší, že se do servisu nemusíte dostavit fyzicky. Stačí, když notebook pošlete prostřednictvím kurýra. HP servis Praha má na webu podrobný návod, jak zařízení důkladně zabalit, aby během přepravy nedošlo k poškození.

Jakmile se notebook dostane až do servisu, technici provedou diagnostiku, podrobně vás informují o možnostech opravy a poskytnou vám přesnou cenovou kalkulaci. Pokud ji vyhodnotíte jako výhodnou, technici realizují opravu.

Repairman trying to repair laptop with miscroscope

A jestli se oprava v ABAXU vyplatí? Statistiky hovoří jasně. Pro opravu se rozhodne 8 z 10 zákazníků a reklamace připadá na méně než 10 % zakázek.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient