Když to nejhorší pomine

Spousta fyzických aktivit, ale i duševních relaxací má obrovský vliv na naši psychiku. Pokud tedy to nejhorší pomine a deprese se zmírní dle použitých rad v minulém článku, abyste vydrželi kritická období, kdy nevíte jak dál, zapojte fázi dvě.

Pokud jste takzvaně na nervy, dodržujte striktně pravidla ve stravování. Sladkosti hoďte do koše, protože glykemický index na pochodu je totálně na nic. Nastudujte si krabičkovou dietu, i když nechcete hubnout.

Jezte zdravě a kašlete na čokoládu

Zařaďte zejména bílkoviny, pár kvalitních sacharidů a kvalitní tuky. Doporučuji kokosový olej. Kopec zeleniny, ráno kousek ovoce, ne moc kvůli velkému množství cukru. Strava má veliký vliv na vaši psychiku. Když se budete trápit hlady nebo cpát tučným a sladkým, organismus bude jako na houpačce s větším sklonem k depresím. Pokud se budete přejídat, budete se cítit těžce a půjdou na vás negativní myšlenky a pocity viny. Nezapomínejte na pitný režim v podobě čisté neperlivé vody.

Meditujte

Zkuste si každý den najít alespoň 10 minut na vlastní meditaci. Ze začátku to možná není nic jednoduchého, ale je to velký pomocník. Pokud se vám to ani tak nepodaří, zkuste meditační skupiny. Meditace ve skupině je vždy snazší, ale ve stavu deprese se lidem do společnosti moc nechce. Dobrou formou uvolnění naší mysli je i jóga, kterou můžete cvičit doma, ale i v kolektivu, kde ji možná lépe zvládnete i s depresí. Tělocvičnu v tomto stavu dáváme paradoxně lépe než třeba večírek či kino. S klidným dechem přichází i pocity klidu a každý výdech dostává z těla vše, co vás trápí. Vnímejte své tělo, svoji mysl a zkuste uklidnit své myšlenky.

Plánujte

Dělejte si denní plány. Naplňte své dny až po okraj. Prací, koníčky, sportem procházkami, relaxací, ale ne nic neděláním. Za špatnou náladou stojí často nejen momentální rozpoložení a věci, které podvědomě řešíme již delší čas. A někdy to prostě snadné řešení nemá. I když se tvrdí, že se dá vyřešit vše, dobře víme, že některé situace musíme prostě jen přijmout a změnit si k nim vlastní přístup. Plánujte si malé dílčí kroky. Zapisujte si vše do diáře a držte se harmonogramu. Zkuste si vizualizovat své sny a dávejte si do života věci i činnosti, které máte rádi. Velká rozhodnutí klidně odložte a zaměřte se na obyčejný život. Ten je totiž nejkrásnější. A jak víme, život se nám umí zlomit ve vteřině. Takže v klidu a pohodě.

Věnujte se mazlíčkům

Zvířata jsou k nezaplacení. Mít kočku nebo psa je úžasná věc. Ideální způsob, jak si zlepšit svoji náladu. Dokáží ulevit od nemoci i stesku. Zvířata hrají v našem životě opravdu velikou roli. Zvířecí parťák nám pomůže předejít úzkostným stavům. Pomazlit se je fantastické. Pokud zvíře doma nemáte, choďte do ZOO. Pomazlit se s králíčky nebo oslíky je ta nejlepší terapie na světě. Povídat si se svým zvířecím kamarádem a věnovat se svému zvířecímu mazlíčkovi je pak od něj oplaceno velkou láskou a ihned vám to dokáže zlepšit náladu. Tak jak vás miluje zvíře za pohlazení, vás totiž nemiluje žádný člověk na světě.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient