Disciplína pro přežití

Pokud jste v bodu zlomu, kdy nemůžete ani vstát z postele, protože se toho událo ve vašem životě už tolik, že prostě nemůžete dál, je nejvyšší čas na řád a disciplínu, ale i na dělení na menší kusy.

Dílčí části

Den dělte na hodiny, na minuty a na vteřiny. Soustřeďte se na daný okamžik. Nanášejte zubní pastu na zubní kartáček a celé 2 minuty si čistěte zuby. Krásně nám to utíká, že? Je to smysluplná činnost a naše zuby jsou zářivě bílé a bez kazu. Máte pocit, že mi přeskočilo? Nikoliv, to je nejlepší terapie, kterou znám.

Jak přežít v práci

Máte-li 1 000 faktur, které máte za den vystavit, rozdělte si podklady na malé hromádky a dejte je klidně pod stůl, ať na ně nevidíte, a pak z nich vždy vyndejte na stůl jen malou část. Při mytí nádobí se zaměřte na jeden talíř, nikoliv na horu nádobí. Pokud vás něco strašně štve, ale musíte to udělat, kouskujte to. Uvařte si k tomu kávu, kterou milujete a na ni přeneste svou pozornost. To vám dovolí přežít den. Pokud vám už praská hlava z kolegů, kteří pomlouvají jeden druhého, pořiďte si sluchátka a vymluvte se na poruchu soustředění. Papíry na hlavu jsou dnes moderní a nějakou poruchu má každý, a vy budete mít konečně čistou hlavu.

Řád a disciplína

Vneste do života pevný řád. Plánujte si hodiny a minuty. Nenechte si čas na nicnedělání. I když si malujete pro radost, plánujte si na to čas. Jen to vás vytrhne z letargie a chuti to zabalit. Pro čistou mysl pravidelně meditujte, luštěte sudoku či křížovky a čtete. Navštěvujete kurzy, i kdyby vám byly zdánlivě k ničemu. Vzdělávejte se, učte se šít, vyrábět šperky nebo ptačí budky. Zaměstnejte se kreativitou.

Fyzická kondice

Pro pevnou mysl slouží i pevnost těla. Fyzické cvičení je super pračka hlavy. Jen ve zdravém těle je zdravý duch. Máte pocit, že na intervalovém tréninku padáte při dvacátém kliku únavou a všichni ostatní jich udělají klidně padesát? Vytrvejte. Stoprocentně je dřív nebo později doženete a objeví se někdo, kdo jich neudělá ani těch dvacet. Mít výbornou fyzickou kondici se vám bude hodit. Když nepřijde žádná pohroma, udržet si ji ve stáří je k nezaplacení. Proto nepolevujte. Můj dědeček říkal v krizových chvílích: “Hlavně se neposrat.“ Možná je to úsměvné a zároveň hodně tvrdé. Nepodělat se ale z jakékoliv situace je obdivuhodné a klíčové. Měl pravdu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient