Kvalitní stůl a židle pro děti školou povinné

Pokud zrovna sháníte vybavení dětského pokoje pro školáky, nejdůležitější je výběr pracovního stolu a židle. Existuje několik pravidel, podle kterých bychom se při nákupu měli řídit.

Před nákupem se nejprve zajímejte vedle ceny o původ nábytku a změřte se na kvalitu. Velkým problémem mnoha napodobenin originálních značek je použitý levnější materiál, který nedisponuje potřebnými certifikacemi. Pro dítě to může znamenat vyvolání alergií nebo navození úrazu. Ptejte se po potvrzení zdravotním, bezpečnostním i ergonomickém. Až pak se zaměřte na barvu i design.

Přizpůsobivost nábytku

Dítě má sedět tak, aby mělo chodidla celou plochou na zemi a holenní kost se stehenní tvořila pravý úhel. Lokty mají být volně položeny na pracovní desce, ne níž či výš. Děti rychle rostou, a abychom nemuseli každý rok kupovat nový nábytek, investujte do rostoucího nábytku, který se přizpůsobí výšce dítěte. Stůl se židlí poroste zároveň s ním a bude vyhovovat na základní i střední škole.

Nastavitelnost vzhledem k aktivitě

Pokud dítě zrovna nebude u stolu psát domácí úkoly. Bude si číst, malovat, vystřihovat, modelovat z plastelíny, tvořit a pracovat na počítači. Hledejte stůl, který se dokáže přizpůsobit každé aktivitě. Lze nastavit výšku stolu, náklon pracovní desky, rozšířit hloubku a šířku stolu. Pracovní stoly Champion od německého výrobce MOLL disponují i flexibilním přizpůsobením stolu pro praváky nebo leváky.

Prostorný stůl

Každý školák potřebuje spoustu věcí, jako učebnice, sešity, štětce, barvy, tužky, pera, pastelky a mnoho dalších pomůcek. Na stůl patří lampička i počítač s monitorem. Prostorný stůl je prioritou. Důmyslné řešení v podobě opravdu velké a prostorné zásuvky, mobilních úložných kontejnerů a rozšiřujících panelů perfektně zvětší plochu stolu ve všech směrech.

Zaměřeno na barvy

Děti milují barvy. Na tomto stolu lze vyměnit barvy a dekory na bočním panelu psacího stolu. Obměňovat vyměnitelné bočnice dostupné v sedmi barvách a čtyřech odstínech přírodního dřeva můžete podle libosti. Pracovní stůl Champion získal ocenění mezinárodní porotou za výjimečný design Red Dot Design Award 2012 a nyní byl nominován na německou cenu za design pro rok 2018.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient