Maličkosti, které nás dělají šťastnými

Každý den dostaneme příležitost poznat velké množství nových věcí a setkat se s celou řadou zajímavých lidí. Je jen na nás samotných, co si z dané situace nakonec vezmeme.

Pokud myslíte celý život negativně, asi nebudete šťastni nikdy. Jste-li realističtí pesimisté, kteří se nevzdávají, očekávají horší a doufají v lepší, umíte se asi porvat a nevzdat. Ti, kteří si umí najít i v tom špatném vždy něco dobrého, skutečné štěstí nakonec prožijí. Záleží na úhlu pohledu. A na onu pozitivní vlnu se lze i plánovaně naprogramovat.

Volnočasové aktivity mimo práci

I když mají mnozí lidé svou práci opravdu rádi, upřednostnili by i tak raději činnosti, které nejsou spojené s prací. Většinou jde o činnosti, které nejsou tak moc náročné na psychiku. Každá práce či podnikání s sebou přináší řadu povinností, stresu, obav, starostí, a to nedělá všem úplně dobře.

Koníčky a zájmy

Pozitivní okamžiky nám přináší koníčky, milované činnosti a zájmy. Může jít i o společenské a kulturní akce, třeba divadlo, kino, koncerty a výstavy vyvolávající pozitivní emoce.

Slunce, sport a relax

Sport je další, co na nás působí velmi pozitivně. Osvěžuje naši psychiku. Je to takový životabudič vyplavující adrenalin. Pomáhá i pobyt venku v přírodě a paprsky slunce.

Přátelé a rodina

Pomáhá komunikace s přáteli a s rodinou. Ženy milují posezení u kávy a skleničky vína, nákupy či kadeřnictví, manikúra a kosmetiku. Muži o dělá šťastnými pivo, auta, motorky, fotbal a hokej.

Děti a zvířata

Ano, dost striktní kombinace. Objetí a úsměv těch nejmenších, když si odmyslíte povinnosti, náš život obohacuje a dělá nás šťastnými. Láska domácích mazlíčků nám život také dokáže zpříjemnit.

Dotyk i sex

Za spouštěče štěstí se považují i okamžiky, které trávíme se svým milovaným partnerem. Jde o dotyky, mazlení a sex. Fyzický kontakt s milovanou osobou dokáže neskutečně nabíjet novou energií.

Co nám naopak pocit štěstí a pohody ubírá

Většinou stereotyp, pracovní rutina, daleké dojíždění do práce, pohovory, porady, meetingy, semináře a školení. Ale i unavující, vyčerpávající řešení existenčních problémů, financí a nemoci.

S nepříjemnostmi je nutné se vyrovnat. Je třeba si najít ve všem zlém vždy alespoň kousek dobrého. Zkuste na všechno pohlížet o trochu pozitivněji než doposud. Změňte úhel pohledu. Pak se váš život stane šťastnějším v osobní, pracovní i vztahové rovině. Je třeba si pamatovat, že nejde o to být 24 hodin denně šťastní, a že to prostě ani nejde.

 

 

 

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient