Pečujeme o vlasy, kůži a nehty

Říká se, že vlasy, nehty a kůže o nás mohou prozradit více než sofistikované diagnostické přístroje. A něco na tom bude.

Po krásných vlasech, kůži a nehtech touží snad každá žena. Naštěstí existuje spousta pomocníků, díky kterým mohou přímo zářit.

Vsaďte na správné stravování

Hotové divy dokáže například správná strava. Ta by měla být pravidelná a bohatá na živiny, tedy vitamíny, minerály a stopové prvky. Opačný efekt pak na naši tělesnou schránku má hladovění a strava tzv. jednostranně zaměřená. Pokud byste se tedy živili pouze zeleninovými saláty, byť jsou „zdravé”, moc byste svému tělu neprospěli. Tajemstvím krásy je zkrátka stravovací pestrost.

Vitamíny a minerální látky

Buďme ale konkrétní. Pro zdraví kůže, nehtů a vlasů jsou nezbytné vitamíny – A, C, E, K, biotin, vitamíny skupiny B stejně jako vápník, železo, zinek, kyselina listová a křemík. Lámou se vám nehty? Je docela možné, že za tím stojí nedostatek některých z těchto vitamínů či minerálů. Proto je tělu musíte dodávat.

Kvalitní tuky

Vlasům pak prospívají třeba kvalitní tuky, především omega 3 a omega 6 mastné kyseliny. Jejich zdrojem bývají tučné ryby, ořechy a semena. A na kvalitě pleti se často podepisuje třeba množství vody, které vypijete. Nebo spíše nevypijete. Je vaše kůže suchá a dehydratovaná? Možná za to může špatný pitný režim.

Vyzkoušejte doplňky stravy

Není to jednoduché, že? Ohlídat si správný a hlavně pravidelný přísun minerálů, vitamínů a stopových prvků mnohdy nebývá ani realizovatelné. Naštěstí existují speciální doplňky stravy, které nás tohoto břemene dokážou zbavit. Klíčem ke krásným vlasům, pleti a nehtům je například prostředek Biosil plus s obsahem biotinu, kyseliny, pantothenové, zinku a oxidu křemičitého. Stačí tabletka denně a brzy budete zářit jako sluníčko, a to doslova od hlavy až k patě. Nakupujte například na e-shopu gigalekarna.cz.

24541-naturvita-banner

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient