Zahradní nábytek ovládl umělý ratan

Pravý ratan je náročný na údržbu a pro používání ven či do zimních zahrad se již používá novinka. Dnes se vyrábí krásný zahradní nábytek z umělého ratanu v tak zdařilé podobě, že vás ani nenapadne, že se nejedená o náhradu proutěného ratanu. Umělý ratan je velmi přizpůsobivý materiál, který můžete mít v různých barvách. Existuje v konstrukcích nejrůznějších tvarů a budete z něj nadšeni. Jednoduché polohovací lehátko doplněné o lisovanou plastovou konstrukci a lehátkovou částí vytvořenou z umělého ratanu opravdu působí efektně. Nabízí se v dostupné ceně a je snadné na údržbu. Stačí setřít vlhkým hadrem nečistoty a prach. Navíc jej po celou sezónu můžete bez jakýchkoliv obav nechat stát venku na zahradě.

Umělý ratanový nábytek

Na terasy, do altánů i do zimní zahrady si můžete pořídit třeba masivní lehátko, které je opletené umělým ratanem. Vypadá už spíše jako venkovní postel. Vyrábí se tvary vlny, které jsou anatomicky vyvážené, aby se na nich dobře leželo. Na zahradě pak můžete lenošit se vším všudy opravdu celý den. Ratanové pohovky mohou být vybaveny sluneční clonou. Pohovky s velkou plochou na opalování a se čtyřmi polštáři vám pak zajistí luxusní komfort a naprosté pohodlí. Je odolná také proti znečištění, dešti, mrazu, větru a UV záření. Polyratanový zahradní nábytek má často i madla pro snadné přenášení. Pokud pohovky a lehátka vyložíte vysokou matrací, vysoký standart je na světě. Odklápěcí sluneční clona se hodí zejména v létě na přímém slunci. Potahy z polštářů i potahy matrace lze jednoduše sundat a vyprat v pračce.

Komfortní pobyt na zahradě

Až si budete vybírat svůj zahradní nábytek, hleďte nejen na krásu, vzhled, pohodlí, ale i snadnou manipulaci. Zahradní lehátko si můžete vozit do stínu, na sluníčko, blíž k vodě či grilu i do vzdálenějších koutů zahrady. Lehátka s kolečky jsou celkem běžná, záleží ale také ještě na tom, jaká kolečka jsou. Lépe se jede na větších kolech než na maličkých plastových kolečkách, která často ráda snadno prasknou. Kupujete-li zahradní nábytek, způsob ošetřování a údržby je napsán také v přiložené dokumentaci. Je vhodné si z průvodní dokumentace uvedený způsob ošetřování a údržby nábytku nastudovat. Onen obytný exteriér je trochu jiné prostředí, než interiér a obývací pokoj. Pokud ale vynaložíte trochu práce, uděláte si relaxační koutek, kde budete rádu trávit čas. Více informací se dozvíte na blogu, kde najdete další zajímavosti o zahradním nábytku a vybavení.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient