Cviky a sporty na pěkné pozadí nejen do plavek

V létě si rádi oblékáme plavky a šortky. Na to je ale nutné mít pevné, zakulacené a vypracované pozadí. Utěšovat se tím, že vedle nás jde ještě někdo o něco tlustší, není zrovna dobrý přístup. Děláte to přece pro sebe. Zkuste cviky a sporty na zformování stehen i hýždí.

Naše pozadí má v sobě tři svaly. Velký, střední a malý hýžďový sval. Díky jejich dokonalé spolupráci můžeme chodit, běhat i skákat. Kvůli sedavému způsobu života mají zejména tyto svaly tendenci ochabovat. Jak na to, aby byl váš zadek kulatý a perfektně zpevněný? Musíte na něm pracovat.

Dřepy, squaty a výpady nejlépe se závažím

Pro vypracování hýždí a stehen je třeba dělat dřepy, squaty a výpady. Pro znatelně kulatější a pevnější pozadí je třeba vzít do rukou činky. Pokud nemáte závažný zdravotní problém, můžete se dopracovat až na zvyšující se série po 10 dřepech či squatech se závažím až 8 kg.

Vyrazte na vysokohorskou túru

Horská turistika je lepší než se zavírat do fitka. Velmi efektivní je chůze v kopcovitém terénu a horská turistika. Při zdolávání nerovností a lezení musí vaše hýždě přirozeně a intenzivně pracovat a to se na vzhledu doopravdy projeví.

Běhejte v nerovném terénu

Super je běh v nerovném terénu, kdy postačí i mírně zvlněný povrch. Výsledky se dostaví velmi rychle. Běh i chůzi v různých terénech včetně městského libovolně kombinujte nejméně 3x týdně. Během a turistikou lze své pozadí pořádně vypracovat do požadovaného tvaru.

Choďte do schodů

Pokud prostě nestíháte chodit cvičit, vynechejte výtah a vsaďte na chůzi a běh do schodů. Je to nejlepší pro vaše hýždě i stehna. Několik vystoupaných pater je velmi efektivní trénink. Vezměte si do rukou i činky.

Vyrazte na kolečkové brusle

Zapracovat na zadních partiích lze i pomocí in-line bruslení. Zapomeňte na kopcovité terény a efektivitu podpořte rychlostí jízdy. Na in-linech si užijete čerstvá vzduch a pobyt venku a pořádně zapracujete na pevném zadku.

Míčové sporty, třeba plážový volejbal

Pro milovníky míčových her je tu možnost oddat se plážovému volejbalu, kde skáčete, smečujete a blokujete, dřepujete a vybíráte míče. Vaše hýždě i stehna dostávají pěkně zabrat. Pohyb v písku je mnohem náročnější a efektivnější. Zabrat dostanou i vaše lýtka.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient