Jak jsem se léčil se slivovicí

Všichni na Moravě vědí, že slivovice je lepší než všechny léky světa. Když jsem tam byl, měl jsem pocit, že je takovou informaci učí už od první třídy. V Čechách však pálené švestky nejsou zdaleka v takové oblibě, jakou by si zasloužily. Většina Čechů si sice sem tam nějakou láhev přiveze, jde však spíše o dárek nebo náhodu. Mají totiž pocit, že kvalitu seženou jenom na pravé moravské vesnici. Přitom i pokud žijete v Praze, dá se sehnat opravdu skvělá slivovice. Mně osobně pomohla i v nouzi, o čemž jsem se rozhodl napsat.

Když vám není nejlépe

Určitě znáte ten nepříjemný pocit, že na vás něco leze. Trochu vás škrábe v krku, bez kapesníku nemůžete vyjít ven a občas hlasitým kýchnutím poděsíte půlku tramvaje. Uprostřed léta je to obzvlášť nepříjemné. Chystal jsem se tou dobou na dovolenou na Kanárských ostrovech a představa, jak pokašlávám u moře, se mi moc nelíbila. Navíc přebytek hlenů v hlavě by mi při vzlétání letadla působil nemalé bolesti. Zašel jsem za doktorkou, ta si však příliš nevěděla rady. Dala mi sice nějaké prášky, ale sama říkala, že taková letní rýma jen tak nepovolí. Už jsem viděl v nočních můrách zkaženou dovolenou, když jsem si vzpomněl na citát mého olomouckého přítele – “Slivovice je takový božský nektar pro lidi. Ta by tě vyléčila klidně i ze sklerózy.”

Kde sehnat?

Rozhodl jsem se tedy najít dobrý obchod, kde se dá sehnat pořádná slivovice. Měl jsem štěstí a brzy narazil na e-shop PanAlfréd.cz. Měli tam přesně ty značky, které jsme společně popíjeli na Moravě. Když jsem navíc zjistil, že mají rozvoz po Praze zdarma, objednal jsem si několik lahví do zásoby, abych měl i do druhé nohy. Co vám budu povídat, každý den jsem si dal několik panáků a za tři dny jsem odjížděl na dovolenou jako zdravý člověk. Slivovice je prostě nejlepší lék.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *