Jak vypadá ideální domácí infrasauna?

Zkuste si představit, že dnešní večer může vypadat třeba takto: přijdete unaveni domů, přijdete do koupelny, svléknete se, kliknete ukazováčkem na displej ovladače a prosklenými dveřmi vstoupíte do své domácí infrasauny. Než usednete na pohodlnou lavici z cedrového dřeva, kabina je dokonale prohřátá. Klidně sedíte a pomalu dýcháte. Cítíte, že je vám stále lépe a po půlhodince vystupujete z infrakabiny opět plní síly, jako jste byli po ránu…

Infrasauna pro dva je optimum

Máte-li rádi soukromí a milujete chvíle, které máte jen pro sebe, můžete si pořídit domácí infrasaunu pro jednu osobu. V tom případě vám stačí prostor o půdorysu 1 x 1 m – třeba v rohu vaší koupelny. Pro lepší představu: tolik místa zabere průměrný sprchový kout.

Saunování si ale více užijete ve společnosti toho, koho máte rádi. Alespoň takové jsou přání našich zákazníků – většinou je totiž v objednávce napsáno: infrasauna pro dva. Pokud se do infrakabiny mají pohodlně vejít dvě dospělé osoby, budeme pro stavbu potřebovat místo 1,2 m na délku a 1,4 m na šířku.

 domácí infrasauna

Bez ohledu na to, zda se jedná o infrasaunu pro dva nebo pro jednu osobu, bývá výška infrakabiny standardně 2 metry.

Jaké dřevo je pro infrasaunu nejlepší?

Infrakabinu si můžete pořídit buď jako samostatně stojící nebo jako vestavěnou. Vestavbu umíme realizovat do jakéhokoli prostoru, tj. není problém umístit například infrasaunu pro dva do podkrovní koupelny se šikmými stropy.

Pro stavbu kabiny používáme osvědčené druhy dřeva. Například infrasauna Grand Vitae je náš nejvyšší model s dřevěnými stěnami a celá kabina je postavena z cedrového dřeva. Cedr je pro infrasaunu velmi vhodný – obsahuje esenciální oleje a díky domu vás bude neustále během saunování obklopovat příjemná vůně.

Nároční zákazníci ale říkají, že nejlepší dřevo pro infrasaunu je sklo. A proto má náš nejvyšší model infrakabiny stěny z kaleného skla. Infrasauna Glassy, jak ji nazýváme, tak vynikne zvláště jako samostatně stojící originál – stane se klenotem vaší wellness místnosti.

infrakabiny

A jaké pořídit infrazářiče?

Infrasaunu dělají infrazářiče. To je srdce všeho. Na použitém typu zářiče záleží, zda bude vaše infrasauna obyčejnou prohřívárnou nebo zda bude mít čas strávený v infrakabině i léčivé účinky.

Je to o penězích. Jak už to vy životě bývá. Levná infrasauna nestojí moc proto, že v ní výrobce používá levné infrazářiče (například keramické ploché zářiče). Ty se budou rozehřívat několik dlouhých minut a produkují pouze úzké spektrum záření. Vaši kůži prohřejí jen na povrchu.

Oproti tomu jsou infrazářiče Vitae, které používáme v infrasaunách my. Tento nejvyšší typ infrazářiče se rozehřeje na plný výkon během několika vteřin (prakticky ihned). Zářič Vitae produkuje celé spektrum infrazáření a má prokazatelné léčivé účinky. Vaše tělo umí prohřát až do hloubky několika centimetrů.

 infrazářiče

Přijeďte si infrasaunu prohlédnout!

Nikdy nekupujte zajíce v pytli. Natož infrasaunu. Ptejte se svého výrobce na to, z čeho je infrakabina vyrobena, jaké používá zářiče a jakou vám poskytne záruku. Například my v SaunaSystem nabízíme záruku až 10 let.

Poradíme vám s výběrem ideální infrasauny a umíme vám vyrobit saunu pro dva přesně na míru. Zastavte se za námi v našem saunovém Showroomu, kde si budete moci infrasaunu nezávazně prohlédnout a třeba i vyzkoušet. Těšíme se na vás!

www.saunasystem.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *