Muž, který najde štěstí ve zralé ženě

Je to jako ve filmu. Jednoho takového jsem potkala nedávno. Dlouho nemohl najít tu pravou. Hledal si stále stejné typy a stále stejně mladé, i když jemu roky přibývaly. Nyní je všechno jinak.

Ano, potkala jsem jej nedávno, s krásnou ženou kolem čtyřicítky. Dost mě to překvapilo. Posledních 20 let jsem po jeho boku vídala stále stejné unylé dvacítky. Nejvíc mě překvapilo, jak zářil. Muži prostě většinou upřednostňují mladé partnerky, i když odborníci jednoznačně doporučují navazovat vztahy se ženami ve zralém věku. Zralost není zdaleka jen věk, ale zejména obrovské množství práce na sobě samotné. S věkem se navíc odhaluje ženská krása, vystupující na povrch. A co o své ženě řekl?

Zralá žena se nezaměřuje jen na partnera

Na spokojený a dlouhodobý vztah je třeba udržet si stále i jisté hranice a samostatnost od toho druhého. Zralé ženy nevyžadují od svého partnera, aby byl pořád s nimi. Mají své známé a koníčky. Dávají svému partnerovi možnost věnovat se vlastním koníčkům. Uvědomují si, že její spokojenost a štěstí nezávisí jen na partnerovi. Jde spíše o příjemný bonus.

Nebojí se problémů a nehroutí se

Nevyžadují jen květiny, dárky a večeře v restauraci. Vztah vyžaduje úsilí, čas, lásku i oběti. Ochotně vyjdou vstříc, ale nedělají jen oběti. Dělají kompromisy a nečekají pohádku s vysněným princem.

Umí být vděčná i za maličkosti

Zralá žena oceňuje úsilí a snahy, které jí muž prokáže. Už není tak náročná, naivní a sobecká. Uvědomuje si, že mít možnost sdílet svůj život se svým milovaným mužem je velký dar.

Je finančně nezávislá

Mnoho vztahů končí kvůli problémům s penězi a zralá žena ví, že peníze nepadají z nebe. Nevyžaduje brilianty a cesty kolem světa. Umí si na sebe sama vydělat. Stejnou nezávislost ve všech směrech ale očekává i od svého partnera. I on se o sebe musí umět postarat.

Je dobrá partnerka i společnice

Umí slovně podpořit a konverzovat. Viděla a zažila už hodně, setkala se s mnoha odlišnými lidmi. Říká zajímavé informace, diskutuje na vysoké úrovni i o běžných věcech. Umí skvěle poslouchat i mluvit.

Umí se rozhodovat

Zralá žena se snadno rozhoduje, je schopná, inteligentní, soudná, dokáže vyslechnout názory partnera a zohlednit je. Dokáže dělat kompromisy, ale nikdy už se plně nepřizpůsobuje. Ví, co chce.

Má se ráda a je vyrovnaná

Komplexy hodila za hlavu, nedostatky přijala a má se ráda. Ví, že má svoji cenu a neřeší, zda má někdo větší prsa nebo nový botox. Nestydí se za své tělo a umí se předvést v tom nejlepším světle. Ví, co jí sluší, má svůj styl a na nic si nehraje.

V posteli s ní není nuda

Velkou roli hrají zkušenosti. Zná své tělo, hodně vyzkoušela a umí muže i překvapit. Většinou předčí své mladší kolegyně. Dokáže si to užít a řekne si o to, co chce.

Nechybí jí uctivost a pokora

Respektuje osobní prostor svého partnera, nedostatky bere jako normální. O svém muži nemluví s kamarádkami, nesnaží se s ním manipulovat pro získání svých cílů, je zdvořilá k jeho přátelům i rodině, i kdyby jí stoprocentně neseděli.

Dokáže inspirovat

Žena ve zralém věku má jistou zkušenost, moudrost i pochopení pro potřeby muže podpořit vlnu úspěchu a nepoukazovat jen na selhání. Nesrovnává jej s druhými a dokáže jej podržet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *