Proč se po čtyřicítce některé ženy rozhodnou být samy

Na začátku je velká láska, pak manželství a děti, což je snem většiny žen, když zaklepou na dveře biologické hodiny. V pozdějším věku se naše priority mění. Stále více zralých žen nechce mít doma partnera. Už jsme zase u mingel, nic proti milencům, jen aby se nenastěhoval k ženě domů.  

Ženy od určitého věku nechtějí sbírat ponožky v koutě, po stolech hrnky od kávy, neustále drhnout linku, plnit lednici a žehlit košile. Muži u nás nejsou moc pořádní a péči o domácnost nechávají na ženě. Bez chlapa má žena najednou stále byt uklizený. K večeři si vystačí se salátem a polévkou z pytlíku. Nemučí se s knedlíky, svíčkovou a zákuskem, které do sebe partner nahází během sledování hokeje nebo brouzdání u PC bez poděkování.

Nemusí mluvit, když nechtějí, a když mají špatnou náladu, nemusí vymýšlet odpověď tak, abyste muže náhodou naštvala a současně jej uklidnila. Klidně si dá čokoládu a počká, až to přejde. Uleví se jí, když už nikomu nevadí voňavky, krémy, líčidla a odličovadla. Neumívá stále dokola zaplivané umyvadlo zubní pastou a chlupy po holení. Umí si najít jinou zábavu.

Nemusí vysvětlovat, proč má novou kabelku a proč nutně potřebujete nové boty. Nemusí se bát doma chodit s pleťovou maskou na obličeji, spát v natáčkách a v pohodlném pyžamu. Nemusí předstírat, že je krásná i bez makeupu. Už se neděsí, že bude mít po ránu pomačkaný obličej a rozcuchané vlasy.

Tuší, že všichni dobří partneři jsou už zadaní. Svobodní jsou podezřelí a s jejich dětmi jsou potíže. Další děti a další tchýni už prostě ženy nedají. Pokud měly ženy krásný vztah, který skončil nehodou, nevěří, že to přijde znovu. Pokud se sekly, bojí se, že si najdou stejný typ muže a seknou se zas. Hledání lásky je už pro ně ztráta času. Po množství neúspěšných schůzek se cítí zklamaně až znechuceně. Nehledají dokonalost, ale schopnost empatie, porozumění, tolerance a respekt. Nehodlají ale jen hledat. Chtějí i žít. Smíří se s tím, že pokud má láska přijít, tak přijde.

Zajímavé lidi nelze potkat, pokud je sami aktivně nevyhledáváme. Mnoho žen ale už raději hledá nové koníčky a věnuje se konečně sobě. O muže a děti se už staraly dost. Nechtějí se znovu vázat a jsou rády za nově nabitou svobodu. Nemají vůbec čas hledat. V dnešní době je většina lidí a tedy i žen v časovém presu. Pokud si chce člověk najít novou lásku, musí z toho udělat prioritu a přizpůsobit tomu svůj život a vše ostatní. Když se chce, tak to jde. Jenže ženám už se prostě často nechce. Muž se jim nevejde do života. Jsou šťastné a jejich život je naplněný. Některé mají občasného přítele a žijí takzvaně mingel, jiné ne a ani jim nechybí. Jsou vyrovnané samy se sebou a zcela sebejisté.

 

2 názory na “Proč se po čtyřicítce některé ženy rozhodnou být samy”

  1. Je to každého věc. Nikomu do toho nemusí nic být. Jsme svobodní a nebudeme žít život druhých.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient