Zase došla barva v tiskárně

tonery, cartrdige, renovace tonerů

Stejně jako začne pršet vždy, když si zapomenete deštník, a autobus vám ujede právě ve chvíli, kdy opravdu potřebujete být v práci včas, tak i barva v tiskárně vám dojde v okamžiku, kdy se na vás v kanceláři dívá nasupená tvář klienta. Ačkoliv směrem k zákazníkovi prohodíte s plachým úsměvem něco o malém zdržení, sami cítíte, že váš úsměv není ani tak omluvný jako spíš trapný. V těch pár minutách čekání na spásu váš klient, asi aby nebylo takové ticho, netrpělivě podupává nohou, občas přidá útrpný povzdech. Nechcete být pozadu, proto se přidáte a podupávání doplníte větou o neschopnosti vašeho firemního „ajťáka“ být kdekoliv včas. Vlastně si skvěle notujete jako sladěný smyčcový orchestr. Jenže hudba je tak nějak zdlouhavá, deprimující a vy se nemůžete dočkat, až bude po všem.

Výměna je záležitostí okamžiku

Když už máte pocit, že pro samé nervózní pocení přicházíte o poslední tekutiny v těle, objeví se váš všemohoucí IT pracovník. V rukou drží tolik očekávané tonery, protože jelikož už vyšel ta tři patra, vymění je v obou tiskárnách. Výměna probíhá jen v několika málo okamžicích a vy jen zíráte, jak jednoduché to vlastně je. V duchu si umiňujete doplnit příště barvu sami. Zároveň uznáváte, že mu výměna opravdu jde. Žádné špinavé ruce a ještě vám i klientovi stihne poskytnout soukromou přednášku na téma náplně do tiskáren.

Barvy už dávno nejsou drahou záležitostí

Kromě jiného se dozvídáte, že v současné době existují levnější varianty originálních tonerů do tiskáren. Cartridge jsou kompatibilní náplně zcela nahrazující originální tonery. A ta cena! Používá je doma už nějakou dobu a nemůže si stěžovat. Nemyslete si. Tyhle náhradní náplně se dají dát do různých značek tiskáren, kdepak jen do jednoho typu! Co ale dělalo vašemu drahému kolegovi přes počítače a tiskárny donedávna opravdu starost, je výměna rozbitého toneru. Nešlo zrovna o levnou záležitost. Jenže teď, kdy je možnost renovace tonerů, má už klidné spaní. Navíc jako správný milovník přírody oceňuje šetrnost k životnímu prostředí, protože nedochází k tvorbě dalšího, nežádoucího odpadu – dalšího nežádoucího odpadu. Ačkoliv byste to nikdy nahlas nepřiznali, vyprávění o tonerech a tiskárnách vás vlastně bavilo a i klient se zdá být trochu méně naštvaný.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient