Komoda do každého pokoje

Komoda je bezesporu důležitým kusem nábytku. A univerzálním! Své místo totiž může mít téměř v každém pokoji, v němž nabízí pojmout vše, co zrovna nechcete mít na očích.

Klasikou bývají komody v ložnicích. Většinou do nich ukrýváme spodní prádlo a různé intimnosti, jež v této místnosti máme rádi po ruce. Velmi praktická ovšem taková komoda bývá v dětském pokojíčku, předsíni či koupelně, ve kterých může směle konkurovat ať již klasickému botníku, či koupelnovému nábytku. Fantazii se zkrátka meze nekladou. Vy jste pánem svého domu a vy si komodu můžete postavit tam, kde se vám zlíbí. Doslova a do písmene! Jaké máme možnosti? Jedním slovem nepřeberné.

Volba číslo jedna – bílá komoda

Mým osobním favoritem je komoda bílá, ze které přímo dýchá punc luxusu a originality. Zásluhu na tom mají sofistikované hliníkové pásky a čelo ze skla. To už samozřejmě nemusíte mít v bílé barvě (ale můžete), ale třeba v černé nebo červené. Taková komoda se skvěle vyjímá v ložnici, nebála bych se ji však postavit třeba i do již zmíněné koupelny (disponujete-li vhodným prostorem). Na výběr máte mezi šestnácti modely, jsem si proto jista, že i vy si najdete svého favorita.

Komoda z masivu borovice
Komoda z masivu borovice

Komoda z přírodní borovice

Jste konzervativnější, zařizujete chalupu nebo prostě dáváte přednost přírodním materiálům? Pak by vaší volbou mohla být komoda z borovice vynikající nejenom svou pevností, stabilitou, ale také jedinečnou výraznou propracovanou kresbou a naprosto výjimečným přirozeným nádechem. Ten postupem času může o nějaký ten odstín ztmavnout, což komodě přidá na dramatičnosti. Takový kus nábytku pak zajisté bude středobodem celé místnosti.

Komoda se šuplíky

Co bychom si počali bez šuplíků? Věřím, že souhlas se mnou vysloví každá hospodyňka, která se kdy snažila o „komínky“ ve skříních. Noční můrou jsou především skříně s dětským oblečením, obzvláště pokud do nich caparti mají volný přístup. Ani se nenadějete a z úhledného komínku je nevzhledná hromádka. A komínek můžete stavět znovu. Trn z paty nešťastným mámám nabízí vytrhnout komoda se šuplíky. Tričíčka a ponožtičky do ní přehledně rozdělíte a budete mít klid.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *