Zdravé tlusté střevo, jako základ zdraví

Mít zdravá střeva je zárukou zdravého životního stylu. Zdravé tlusté střevo je nutností pro správné fungování našeho organismu a prevencí vůči nemocem.

Tlusté střevo dokončuje trávení, odděluje tekutinu od stolice, také vylučuje draslík, sodík a spoustu jiných solí. Navíc nám pomáhá odstranit všechny odpadní látky z těla. Stav střevní flóry v tlustém střevě ovlivňuje imunitní systém. Až 80 % buněk imunitního systému se nachází v tlustém střevě. Narušení rovnováhy střevní flóry s velkým množstvím škodlivých mikroorganismů převyšujících počet prospěšných bakterií zhoršuje obranyschopnost organismu. Prospěšné bakterie v tlustém střevě se podílejí na produkci trávicích enzymů a vitaminů, jako je vitamin K nebo B7 a chrání střevní sliznici.

Probiotika pro zdravé tlusté střevo

Rovnováha střevní flóry je narušena nesprávnou výživou, potravinami s mnoha konzervačními látkami, kouření, alkohol, nedostatek pohybu nebo třeba užívání antibiotik. Je třeba konzumovat potraviny bohaté na probiotické bakterie, jako jsou fermentované mléčné výrobky, kvašené okurky, fermentovaná sója a kyselé zelí. Obnovit střevní flóru lze i doplňky výživy obsahujícími alespoň 10 až 12 odlišných bakteriálních kmenů. Kvalitní strava, probiotika a pravidelný pohyb jsou správnou cestou.

Prospěšná vláknina

Dále je důležitá i vláknina působící ve střevech jako přírodní čistič stěny střev, která odstraní jedy, škodliviny a parazity ve střevním systému. Pak dojde ke správné absorpci živin. Navazuje na sebe přebytečný cholesterol a přispívá kardiovaskulárnímu systému. Vláknina působí ti jako potrava probiotik. Vláknina pomáhá rychlejšímu množení prospěšných bakterií, ty snižují množství škodlivých mikroorganismů a obnoví rovnováhu střevní flóry. Vláknina je účinným pomocníkem při odstranění zácpy i průjmu, podporuje i hubnutí a udržuje optimální hmotnost.

Co je Symbiotikum

K dosažení a udržení zdravého tlustého střeva lze vyzkoušet komplexní a snadné řešení. Výživový doplněk Symbiotikum obsahuje vyvážené množství současně probiotik a prebiotik. Nutné je také dodržení pravidel zdravého životního stylu. Pravidelný pohyb denně alespoň půl hodinu, minimalizace příjmu bílého cukru, bílé mouky, sycené slazené nápoje, polotovary, fast foody a hotové pokrmy. Pak se účinky bezy dostaví.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient