Foukaná vata je levný, ovšem kvalitní způsob izolace

foukaná vata, foukaná izolace, zateplení budovy, zateplení domu, zateplení dutin, zateplení foukanou vatou, zateplení střechy, zateplení půdy

S manželkou jsme se rozhodli koupit si starší rodinný domeček na okraji města. Začali jsme po dvaceti letech bydlení v samotném centru metropole toužit po klidném prostředí. Ovšem sehnat novostavbu za přijatelnou cenu je v současné době nadlidský výkon, a proto jsme sáhli po čtyřicetiletém stavení, které si však vyžadovalo základní rekonstrukci, a to jak zevnějšku, tak i interiéru.

V okamžiku, kdy jsem se začal zajímat o izolace, jsem si hledal na internetu informace, která alternativa by byla zrovna pro naši nemovitost nejvhodnější. O foukané vatě jsem ještě neslyšel, ale zaujalo mě tvrzení, že se jedná o levný, přitom kvalitní způsob zateplení.

Co je foukaná vata a jak se aplikuje?

V současné době patří foukaná izolace už mezi základní stavební izolace, což jsem vůbec netušil, ale to bude tím, že se danou problematikou vůbec nezabývám. Foukaná vata je aplikována, jak samotný název napovídá, foukáním skrze speciální stroj. Společnosti realizující danou variantu izolace sahají po foukané vatě na bázi celulózy, minerální vlny, polystyrénu, nebo dřevovlákna. Všechny uvedené materiály mají něco do sebe. Zaujalo mě, že foukáním se vata dostane i do těžce přístupných míst a spár. Zároveň je foukaná vata ohleduplná k životnímu prostředí, neboť neprodukuje žádný odpad.

Jakou firmu jsem nakonec vybral?

Jsem zastáncem toho, že když něco neumím, neměl bych se do toho ani pouštět, protože bych nadělal více škody než užitku. Podívat se na video tutoriál vskutku nestačí. Pátral jsem tedy po odborníkovi, jenž by mi zajistil foukanou izolaci.

Bydlím nedaleko Jihlavy a v mém okolí jsem narazil na Michala Doška, jenž se zabývá foukanými izolacemi. Byl jsem spokojený s profesionálním a individuálním přístupem. Dokonce mi poradil, jak dosáhnout na Novou zelenou úsporám, neboť je registrovaný jako odborný dodavatel v rámci Nové zelené úsporám.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient