Hubnutí a změna návyků

Hubnutí

Pokud hubnete, čeká vás zdravá strava bez přejídání, pravidelný pohyb a kvalitní spánek.

Začněte také pořádným úklidem kuchyně. Vyhoďte všechny tučné pokrmy, nezdravé pochutiny, sladkosti a polotovary. I když budete mít dostatek pohybu, můžete jen díky jejich konzumaci přibrat 4 kg za rok. Zbavte se smažených brambůrek, čokolád a podobných pochutin, ať vás to zbytečně neláká. Větší talíř si také vyměňte za menší. Když budete servírovat jídlo na menších talířích, nabudíte jejich plnější dojem a budete s množstvím jídla spokojeni i přesto, že sníte mnohem menší porci jídla.

Zapojte barvy

Pokud použijete talíř stejné barvy jako pokrm, dojde ke zvýšení kalorického příjmu o 18 %. To tvrdí nové studie. Jestliže zvolíte jídlo světlejší barvy a kalorické pokrmy s obsahem škrobu, jako je rýže nebo brambory, dejte je na tmavší, kontrastní talíř. Pokud jde naopak o tmavší pokrmy, dejte si je na bílý talíř. Mějte pod kontrolou také svou konzumaci alkoholu. Nalévejte si alkohol raději do vysokých a úzkých skleniček. Tak jej totiž statisticky vypijete o 12 % méně, než když si jej nalejete do širokých sklenic. Vybírejte si také raději tmavé nápoje, které jsou dobře viditelné. Vypijete jich o 9 % méně. Vsaďte tedy raději na červené než bílé víno.

Důležité je světlo

Mnoho výzkumů také dokládá, že by se nikdy nemělo jíst před televizí, před monitorem počítače či notebooku nebo s mobilem v ruce. Obrazovka nás totiž ve velkém stylu rozptyluje a způsobuje nám další záchvaty přejídání. Příliš umělého osvětlení a navíc nízko položená světla nás za nedlouho změní v otylé jedince trpící obezitou. Místo zářivek vsaďte na rozptýlené světlo. Nejlepší místo nejen k jídlu je jednoznačně u okna s dostatkem přirozeného světla. To vám dokonce podpoří chuť na konzumaci zdravých potravin a pokrmů. Přidejte dostatek pohybu na čerstvém vzduchu a cesta k vysněné postavě bude zcela jasná a zaručená.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient