Je hezké mít někoho, kdo vás vidí tak, jak si myslíte, že vypadáte

Možná už jste ve věku, kdy se ráno představujete v zrcadle. Překvapuje vás samotné, jak moc jste se změnili. Jste mladá duše ve starém těle, které k mysli nějak nepatří. Často zapomínáte, jak vypadáte, než se podíváte do zrcadla. Váš věk vám obvykle připomenou reakce ostatních. Připomene vám jej bolest celého těla den po té, kdy jste celý den pracovali, nebo jste vyrazili na náročný výlet, který vám dříve nedával tak zabrat.

Proč zůstat

Velkým důvodem, proč zůstat s někým, s kým jste strávili mnoho let a zažili jste spolu mnoho krásného, ale i složitého je, že je hezké mít někoho, kdo vás vidí tak, jak si myslíte, že vypadáte. Kdo vidí tu rozpustilou holku, která byla mladá, krásná a plná síly. Kdo vidí toho odvážného, silného kluka, který mohl skály lámat. Kdo si pamatuje dobu, kdy pro vás nebylo nic žádný problém. Kdo nevidí vrásky, šedivé vlasy nebo pleš. Kdo vás nevidí jako někoho za zenitem. Někoho, kdo ví, co vše jste dokázali zvládnout a překonat. Kdo vás vidí takové, jací doopravdy jste.

Když ten čas tak letí

Stárnutí není snadné. Není to jen o přibývajících vráskách a měnícím se vzhledu. Je to o ubývajících silách a někdy i odvaze, zejména díky prohrám a špatným zkušenostem. Poznání, co vše se může stát, i když se snažíte být obezřetní a děláte vše správně. Je to o větší zodpovědnosti za jiné, nejvíce za děti. Najednou si uvědomíte, že mít malé děti, znamená mít malé starosti. Ty velké starosti teprve přichází, až děti vyrostou.

Malé děti, malé starosti, velké děti, velké starosti

Velké děti sedají do vlastních automobilů a vyráží vstříc všem těm nezodpovědným šílencům na ulici. Bezhlavě se vrhají do všeho nového, protože musí dělat vlastní chyby. Víte, že zkušenost je nepředatelná. A stále si ještě pamatujete, že jste byli stejně neohrožení, odhodlaní a měli jste pocit, že všechno víte a vše zvládnete. Ten nádherný pocit, kvůli kterému se vy sami nyní každou vteřinu svého života třesete strachy. I když si stále říkáte, že to co má být, bude. Že strach je malá smrt. Důvěřujete, přejete, podporujete, dodáváte odvahu, ale umíráte strachy. Chcete, aby vaše děti byli živé, zdravé, veselé, šťastné a úspěšné. A současně se snažíte nedát najevo, jak moc se vám při tom třesou kolena. A jste ještě více rádi, než dřív, že na to nejste sami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *