Micelární voda: „Zázrak“, díky kterému již odlíčení není noční můrou

Odlíčení by mělo probíhat tak, aby po make-upu nezbylo ani památky. Pleť musí být perfektní – bez mastnoty a dalších nežádoucích nečistot. Ale co když vysedávání před zrcadlem bytostně nesnášíte, protože vám připadá jako ztráta času, a navíc je vám proti srsti používat několik různých přípravků? Začněte používat micelární vodu! Ještě jste o ní neslyšela, případně jí nevěnovala pozornost? Prozradíme vám, proč se stane vaší nejlepší kamarádkou.

Jestliže jste pojem micelární voda nezaregistrovala, pravděpodobně se o dění v beauty světě příliš nezajímáte. V posledních letech se o „zázračném“ přípravku pravidelně píše snad ve všech magazínech a nedají na něj dopustit ani známé osobnosti. Pravdou je, že historie tekutiny, která má neuvěřitelnou čistící schopnost, se píše již od počátku devadesátých let. V roce 1991 byla vyvinuta v laboratořích kosmetického giganta Laboratoire Biderma a okamžitě se stala obrovským hitem. V současné době se balení micelární vody Créaline H2O prodá každé tři sekundy.

Micelární voda funguje na bázi shluků molekul tenzidůmicel a zcela nahrazuje odličovací mléko. Díky svému unikátnímu složení si mezi čisticími přípravky vydobyla jedinečné postavení.

Jak micely fungují?

Pro micelu je typické, že ve vodném roztoku (tzn. v micelární vodě) přitahuje veškeré nečistoty a zachytává je. Proces na bázi tzv. dvojí afinity je podobný jako v případě odstraňovačů nečistot, které běžně používáte při čištění domácnosti. Rozdíl je v tom, že micelární voda je k pleti oproti běžným prostředkům naprosto šetrná. Používat ji mohou také majitelky reaktivní a intolerantní pleti. Právě těm je micelárka často doporučována dermatology.

Micelární voda výrazně usnadňuje každodenní čištění pokožky a umožní vám odstranění všech stop líčení, kožního mazu a dalších nečistot v jediném kroku. Aplikuje se pomocí bavlněného vatového tamponku.

svobodnyblog.cz_bioderma-cz_com_02

Micelární voda není kohoutková voda

V čem se micelární voda liší od vody, která vám doma teče z kohoutku? Především neobsahuje vápník a chlor – právě tyto prvky mohou zapříčinit podráždění pokožky. Micelární voda má vynikající čistící schopnost a působí příznivce také z hlediska hydratace pleti.

Kterou značku zvolit?

S micelárními vodami se roztrhl pytel a v drogerii na ně narazíte pod různými značkami a v ještě větším množství variant. Nechcete-li šlápnout vedle, vsaďte na renomé micelárních vod značky Bioderma, které patří k nejlépe hodnoceným na trhu. Nedají na ně dopustit ani lékaři a profesionálové z oboru kosmetiky.

svobodnyblog.cz_bioderma-cz_com_02

Micelární vody od Biodermy neobsahují alkohol, parabeny ani jiné dráždivé látky. Více se o nich dočtete na www.bioderma-cz.com.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *