Stárněte do krásy

partneři

Je to asi genetika, nebo je to v hlavě. Někteří lidé prostě bez ohledu na věk zůstávají přitažliví a krásní. Možná i vy máte ve svém okolí muže a ženy, kteří moc neřeší, co jí, klidně si dají drink s cigaretou, nešetří se, žijí na plno, a přesto jsou inspirativně krásní. Jsou jasným důkazem, že stárnutí do krásy je možné.

I bez plastické operace

Pokud nepoužíváte luxusní krémy na pleť, neleháte si pod skalpel plastického chirurga a životní styl nehodláte měnit, protože chcete žít na plno, musíte stárnout s grácií. Věčné mládí, které zejména od žen společnost vyžaduje s všeobecným a stresujícím tlakem reklamy i médií, se podepisuje na sebevědomí i velmi úspěšných a schopných žen. Muži na tom nejsou o moc lépe, i když to mají jednodušší. Na jejich vzhled se takové nároky nekladou. Vrásky, pleš i jizvy jsou u mužů prostě sexy.

Jak to jen dělají

Jak to dělají ty ženy, které dostaly od života opravdu notně naloženo, a přesto vypadají prostě výborně? Určitě používají krémy, možná občas zajdou ke kosmetičce a kadeřnici, nebo si koupí pěkné oblečením, ale jejich krása vychází tak nějak zevnitř. Milují svůj život, i když je umí pořádně skřípnout a asi znají nějaké tajemství. Právě díky němu zvládají jakoby s lehkostí životní dramata, prohry, trable i zklamání, dovedou je přijmout a mít radost ze života. A ve vašem okolí jsou jistě i takoví muži.

Sebevědomí naplněné radostí

Mnoho mužů a zejména žen se na prahu čtyřicítky začíná trápit tím, co bude dál. Klidně i v případě, že jsou úspěšní, spokojení a v okolí mají mnohem méně úspěšné jedince. I když se do té doby topili v sebedůvěře a radosti ze života. Zdroj krásy začínáme hledat v momentě, když nás přepadnou pochybnosti nebo nám okolí dá najevo, že ke své spokojenosti přece nemáme sebemenší důvod a začne nás to nahlodávat. V ten moment je nutné zavřít dveře, zacpat si uši a neposlouchat.

Káva, drink a cigárko

Je čas se zastavit a klidně si dát kávu, drink a onu cigaretu. Chvilku přemýšlet o tom, co jsme doopravdy v životě zvládli, dokázali, prožili, jak se cítíme a čeho si na sobě doopravdy vážíme. Je čas si odpustit chyby, které jsme udělali a poděkovat sami sobě za to, že jsme se z nich dokázali poučit, nepodělat se a jít dál. Připomenout si všechno, co jsme na své cestě životem překonali, dokázali, ale i oželeli a oplakali. Vše, co nám připadalo nesmírně důležité kdysi a co nyní. Do jakého bodu jsme se dostali a jak jsme na tom teď.

Je to v hlavě

Zdrojem vnitřní krásy je náš vlastní život. Tento zdroj je nekonečný. Čím jsme starší, tím víc chápeme, že je důležité žít naplno a umět prožívat i radovat se. Životní spokojenost tkví v tom občas se zeptat sami sebe, co doopravdy chceme. Někdy se těžko hledá odpověď, obzvláště ve vyšším věku. Mnoho věcí tak nějak ztrácí svůj smysl. To, že máme méně sil, nám také moc nepomáhá. Pokud odpověď ale dokážete najít, váš život je naplněný po okraj a vy stárnete do krásy.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient