Auto z dražby, zn. levně!

Už nějakou dobu se potýkám s problémem nepojízdného auta. Hlavou mi běží představy o novém, dobře, zánovním voze, ale můj bankovní účet nesouhlasně křičí. A to tak nahlas, že skoro zahnal rodící se nápad, kterak k pěknému autu přijít bez nutnosti vyhlásit osobní bankrot. Dražba, to je to kouzelné slůvko.

Dobrá, co potřebuji vědět před samotnou dražbou?

Od chvíle, kdy mě napadla tato spásná myšlenka, bylo jen otázkou minut, než jsem napsala do vyhledávače mého notebooku ono magické slovní spojení dražby automobilů. I když samozřejmě vím, že exekuční dražby znamenají prodej movitých i nemovitých věcí, do kterého se může přihlásit více zájemců, potřebovala jsem konkrétnější informace. Musím předem zaplatit nějakou částku? Mohu se dražby vůbec účastnit?

Jednak jsem zjistila, že při koupi nemovitostí a v případě některých movitých věcí je nutné složit dražební jistotu. Chci auto, takže dost možná nebude třeba jistotu platit. Vzhledem k tomu, že nejsem dlužník, manželka dlužníka, soudní exekutor ani vydražitel, mohu se podle všeho účastnit dražby úplně bez problému.

Potřebuji jen občanský průkaz a peníze

Potěšitelné je, jak dražby aut fungují v duchu co největší jednoduchosti. Připravím si jen průkaz totožnosti a dostatek hotovosti, abych v případě, jakmile svůj vysněný vůz získám, mohla hned na místě uhradit potřebnou částku. Pohlídám si dražební vyhlášku, v níž se dozvím místo a čas, kde dojde k akci.

Chystám se na dražbu

Potom, co jsem prokázala, že já jsem skutečně já, seznamuji se díky soudnímu exekutorovi s automobilem, který mi snad brzy bude říkat pane. Samotná dražba nemovitostí začíná. Lidé kolem mě slovně hází čísly a já jejich podání věřím. Jsou totiž závazná, jak nás předem upozornil exekutor. Jednání netrvá dlouho, hotovost v mé kapse se ukázala být trapně malá. Automobil získal anonymní hlas kdesi vzadu, a tím dražba končí.

Každopádně mě to nijak neodradilo a dříve či později nějakou další dražbu navštívím. Kdoví, třeba se porozhlédnu i po nemovitosti.

dražby nemovitostí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *