Co udělat pro zdravý spánek

Snažíte se po náročném dni usnout, abyste ráno byly svěží a odpočatí. Tato snaha se obvykle protáhne na více než hodinu a vy tušíte, že zřejmě není něco v pořádku. Co s tím?

Může za tím být právě zmíněné množství stresu v práci, špatná kvalita postele, roštů, matrací nebo podlomené zdraví. Záleží také na tom, jak často měníte povlečení své postele. Za sníženou kvalitu spánku může totiž i tento faktor. Pokud si vyberete špatnou kvalitu, tělo se ohlásí špatným usínáním i kvalitou spánku. Abyste tomu předešli, podívejte se na nejdůležitější kritéria pro správný výběr kvalitního povlečení.

Jak často měnit povlečení

Americká výzkum v podobě rozsáhlé studie na frekvenci výměny ložního prádla má zajímavý výsledek. V průběhu půl roku se začínají vyskytovat v prostředí postele houby a je jih více než 16 druhů. Způsobuje to odlupování kůže z našeho těla a prach, který jsme během dne na sebe nabrali. Lupy, vlasy a někdy i chlupy z domácích svírat jsou dokonalým prostředím vhodným k šíření nepříjemných infekčních chorob. Proto je třeba alespoň jednou ročně dát vyčistit polštáře a přikrývky. Povlečení by se mělo měnit dvakrát do měsíce. Můžete i častěji. V posteli trávíme více než třetinu svého života, proto je dobré myslet na osobní hygienu i během spánku.

Minimální zatížení okolí

V ložnici by nemělo být mnoho rušivých elementů. Ideálně by měla být zcela bez techniky, televize a mobilů. Jemné barvy stěn a nižší teplota pomáhá ke kvalitnímu spánku. Dětem lze spánek oživit barevným povlečením s obrázky do postýlky. Spánek a jeho kvalita ovlivňuje naše zdraví a psychickou pohodu během dne. Abyste se vyhnuli častým problémem spojených s bolestmi, potřebujete prostředí, ve kterém se dá spát pohodlně. Nezapomeňte na kvalitní rošt i vhodnou matraci podle aktuální hmotnosti, výšky a věku. Neváhejte do nich i investovat.

 

One thought on “Co udělat pro zdravý spánek

  1. Hezký den, pokud chcete nějaké další tipy, které se pojí se spánkem, určitě se podívejte na tento článek: (odkaz smazán jako reklama) – je tam toho dost a věřím, že tam každý najde to své. Tak ať se vám dobře spí :).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *