Hezký vztah a pevné zdraví

Mít hezký, dlouhodobý vztah a současně trpět závažnou chorobou, která se vždy do soužití nějakým způsobem problematicky projevuje, není snadné. Abyste těmto problémům předešli, máme pro vás několik důležitých tipů.

Těsné noční prádlo jako tabu

Jednou z častých chyb, které dělají při spaní muži i ženy, je těsné noční prádlo. To má na zdraví negativní vliv. Lidský organismus se nedokáže v jeho sevření dostatečně uvolnit. Krev nemůže proudit, svaly se dostatečným způsobem neuvolní, dochází k větší intenzitě pocení a nižší kvalitě spánku. Určitě seženete pohodlné a zároveň pěkné noční prádlo na spaní.

Krásná i v noci

Chodit spát nalíčená a načesaná asi nebudete. Muži mají výhodu, že to neřeší. Dejte si však pozor na to, v čem chodíte spát. Místo flanelové košile se dají jistě sehnat hezké noční košilky, které jsou pohodlné a současně mají šmrnc, takže nenechají žádného muže úplně chladným. Pokud máte ale košilku na ramínka a neustále nachlazená ramena, není to nejvhodnější řešení. Sáhněte po nějaké s rukávy přes ramena. Každý partnerský vztah ale současně potřebuje trochu napětí a dráždivosti.

Hygiena jako základ

Dodržování intimní hygieny je nezbytnou součástí spokojeného soužití i zdraví každého z nás. U mužů platí, že je nutná pořádná hygiena snižující riziko některých druhů onemocnění i riziko nákazy některými pohlavními nemocemi. Ženy zase díky správné intimní hygieně mohou předejít různým zánětům, nepříjemnými výtokům a plísním. Používejte vhodná mýdla pro intimní hygienu, ať předejdete komplikacím.

Neustálá komunikace

V každém vztahu je základem dobrá komunikace. Ta se projevuje nejenom na kvalitě vztahu, ale i na duševní pohodě obou partnerů. A doposud je navíc prokázáno, že stav duše se vzápětí projevuje na zdraví fyzického těla. Proto pokud nebudete kvůli nedostatečné nebo naopak napjaté komunikaci ve vztahu šťastní, zvyšuje se předpoklad, že se to projeví fyzickou chorobou. O vztah je třeba pečovat a neustále budovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *