Hledáte skutečné dobrodružství? Vydejte se do Ruska

rusko

Přibývá lidí, kteří mají dost evropských destinací včetně v poslední době ne zrovna bezpečných metropolí, a směrem na západ se začínají orientovat na východ. Do hledáčku zájmu i protřelých cestovatelů se začíná dostávat například Rusko.

Rusko je nesmírně zajímavá země. Krásná, rozlehlá a relativně bezpečná. A rozhodně má co nabídnout.

Největší země světa

Už v hodinách zeměpisu jste se zřejmě učili, že Ruská federace je největší zemí světa s rozlohou neskutečných 17 milionů kilometrů čtverečných. Ne, nebudete mít šanci procestovat ji křížem krážem, její skvosty ale navštívit můžete. Poradíme vám, jaké to jsou.

Jezero Bajkal

Jedním ze skvostů Ruska je bezpochyby jezero Bajkal, opět nejrozlehlejší, ale i nejhlubší jezero na Zemi. S průzračnou vodou a obrovským množstvím ryb a jiných živočichů. Někteří žijí pouze v tomto jezeře.

Jezero Bajkal

Pohoří Kavkaz

Syrové podnebí a téměř nedotčená příroda, spousta přírodních krás a dechberoucích vyhlídek vás čeká v pohoří Kavkaz s nejvyšší horou Elbrus. Ráj pro básníky i snílky. Cestu do těchto končin ale v žádném případě nepodceňujte. Neobejdete se tu bez patřičné fyzičky a základním vybavením pro přežití.

Pohoří Kavkaz

Transsibiřská magistrála

Troufnete si na 30 hodin ve vlaku? Tak dlouhou dobu budete mít před sebou, vydáte-li se na cestu pověstnou Transsibiřskou magistrálou. Svou délkou 9288 km je vůbec nejdelší železniční tratí na světě. Cesta se vám protáhne na několik dní a věřte, že bude nač vzpomínat.

Transsibiřská magistrála

Nezapomeňte na vízum do Ruska

Náležitě jsme vás navnadili? To bylo naším záměrem. Pokud o cestě do Ruska uvažujete, mějte na paměti, že do země nevstoupíte bez platného víza. K jeho vydání budete potřebovat vyplněný formulář, cestovní pas platný déle než 6 měsíců po plánovaném návratu domů, jeho kopii, barevnou pasovou fotografii, potvrzení o cestovním pojištění a tzv. pozvání.

Kde si vízum obstarat?

Vízum do Ruska si můžete obstarat na konzulárním oddělení ruské ambasády v Praze, Brně či Karlových Varech. Mnohem snadnější ovšem je obrátit se na služby některých ze společností, které se na víza do Ruska specializují.

Abyste vízum skutečně získali

Ty vám nejenže obstarají i nezbytné pozvání, jež byste zřejmě horko těžko sháněli, ale zároveň jsou i jakousi pojistkou, že na svou cestu snů skutečně odjedete. Stačí totiž banální chybička ve formuláři a vízum nedostanete. Takže, pozor na to.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient