Jak jsem vybíral první zbraň na sebeobranu…

Jakmile jsem získal zbrojní průkaz, začal jsem zjišťovat, jakou střelnou zbraň bych si mohl koupit na sebeobranu. Ovšem doporučuji, abyste tento krok neuspěchali, protože střelné zbraně jsou poměrně drahou záležitostí. Bohužel, není možné určit jeden univerzální model, neboť každý má jiné potřeby a preference. V následujících řádcích vám prozradím, jak jsem postupoval.

Jako první jsem sáhl po krátké variantě, tedy pistoli či revolveru. Uvědomte si, k čemu chcete vůbec zbraň používat. Já jsem chtěl něco na sebeobranu, ale dalšími důvody mohou byla soutěžní střelba, občasné střílení na střelnici a podobně.

Zbraň na sebeobranu

U zbraně na sebeobranu by vás mělo zajímat, jak komfortní je její nošení, protože takovou zbraň budete mít neustále u sebe, aby posloužila svému účelu. Já jsem chtěl nějakou zbraň, která není příliš velká a těžká, tak jsem hledal nějakou kompaktní. Sám jsem menšího vzrůstu, tudíž by mi ani velká zbraň nevyhovovala. Hledal jsem firmu, jež má ve své kompetenci prodej zbraní, abych se poradil i s odborníky.

Já jsem nakonec po dlouhém uvážení sáhl po EDC, což je zbraň určená ke každodennímu nošení. Jedná se o nejlepší kompromis mezi velikostí, hmotností a komfortem.

Revolver či pistole?

Oproti revolveru je pistole pro sebeobranu lepší, přestože disponuje složitější konstrukcí. Výhodou revolveru je právě jeho jednoduchá konstrukce, ale má menší kapacitu zásobníku a složitější přebíjení.

Jestliže hledáte prodej zbraní Praha, podívejte se do pestrého portfolia obchodu PROARMS. Já jsem byl s danou prodejnou nadmíru spokojený, protože mi tam odborníci poradili. V nabídce najdete nejen zbraně pro sebeobranu, ale také lovecké potřeby, oblečení a doplňky, optiku a další nástroje. Pokud si nebudete vědět rady, oslovte specialisty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *