Letní péče o pleť i o chodidla

svobodnyblog.cz_bioderma-cz_com_nahledovy

Chodidla i pleť si přes léto zaslouží více pozornosti. Mnohé ženy neví, jak pleť oživit a často zapomínají zejména na chodidla, která v letních měsících extrémně trpí.

Ztvrdlé paty a plíseň na nehtech

Pokožka na chodidlech tvrdne, začíná se objevovat mykóza nehtů, i když nosíme jen otevřené boty a už na pohled to není nic příjemného. Pokud chcete mít krásné nohy i během letních měsíců, nezanedbávejte péči o svou pokožku. Pravidelně tedy odstraňujte ztvrdlou pokožku pomocí kvalitní pemzy, která vám ztvrdlou a na pohled nepěknou pokožku během krátké chvíle odstraní bez nejmenších problémů i bolesti. Před tím je dobré chodidla na nějakou dobu namočit. Dejte si třeba relaxační vanu, nebo nohy do lavoru během seriálu.

Pozor na bradavice

Pozor si dávejte i na bradavice. Odstranění bradavic je zdlouhavý proces. Ne pokaždé vám pomůže odstranit bradavice pomocí přípravku od lékaře nebo z lékárny. V přírodě najdete rostlinky, které vám pomohou odstranit bradavice, jako je vlaštovičník. Bradavice však musíte začít ošetřovat již v raném stadiu, když jsou ještě úplně maličké. Jakmile spatříte, že se vám začaly tvořit bradavice, zajděte ke specialistovi, nebo si najděte v přírodě vlaštovičník.

Domácí kávová maska na vyhlazení vrásek

Kofein, který se nachází v kávě, zvyšuje odolnost pokožky a osvěží vaši unavenou pleť. Káva má silné protizánětlivé vlastnosti, je plná antioxidantů, které pomáhají s neutralizací volných radikálů a způsobují poškození vnitřní vrstvy pokožky. Mletá káva také hydratuje vaši pleť. Stačí promíchat 3 lžíce mleté ​​kávy se sklenicí čerstvého mléka. Tuto směs aplikujte na obličej a krk. Masku nechte působit 20 minut a opláchněte vodou. Můžete také promíchat 3 polévkové lžíce kávy se lžící práškového kakaa, aplikovat směs na obličej a nechat působit 30 minut. Pak obličej omyjte vlažnou vodou. Pleť bude čistá, vypnutá, hladká a zářivá.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient