Nemáte energii? Hledejte příčiny vašeho vyčerpání.

Čas od času po návratu z práce cítíme, že potřebujeme na nějaký čas vypnout. Zapomenout na povinnosti a soustředit se pouze na to, co nás naplňuje a dělá šťastnými. Vyčerpání se často nevyhneme, i když se o to jakkoliv snažíme.

Internet a sociální sítě

V mnoha případech nám život spíše usnadňují, dovedou ale i pravý opak. Pokud na nich trávíme příliš mnoho času, tak nám škodí. Snižují naši produktivitu a odvádějí pozornost. Zkuste omezit nebo na čas zcela vynechat zejména sociální sítě a vyrazte ven na čerstvý vzduch. Virtuální přátelé vám ty skutečné opravdu nenahradí. Uvidíte, že se budete cítit mnohem lépe.

Pracovní vytíženost

Další příčinou vaší vyčerpanosti je pracovní zápřah. Možná si myslíte, že zvládnete hravě více náročných činností najednou. Pokud se ale začnete cítit vyčerpaně a plnění úkolů vám začne trvat mnohem déle, než je běžné, váš organismus vám dává jasně najevo, že je vyčerpán. Zvolněte tempo a dopřejte si více odpočinku. Pokud se najednou neumíte dostat do klidu. Odpočívejte při aktivním pohybu na čerstvém vzduchu. To vás unaví a hluboký spánek vás ozdraví lépe, než halda doktorů.

Problémy v rodině a ve vztahu

Ovlivňují nás i ​​problémy ve vztahu a v rodině. Někdy je problém tak neúnosný, že se i přes veškerou snahu vzdáváme a upadáme do depresí. Vyčerpanost dokážeme odstranit jedině tak, že identifikujeme hlavní příčinu a budete se snažit ji odstranit. Někdy to je to těžší, někdy zase překvapivě snadné. Myslete pozitivně a současně myslete i na své srdce. Stres mu určitě neprospěje.

Stravujte se zdravě

Vynechejte fast food a sladké limonády. Nebudete mít problémy s trávením. Smažená jídla představují velkou zátěž na žaludek, játra a střeva. Výrazně z nich přibíráme. Místo sladkostí si dejte čerstvé, popřípadě sušené ovoce. Pozor na výši cukru i v něm. Čokoládu kupujte S podílem kakaa 70 % a výše. Nejezte ani přeslazené mysli” tyčinky. Zkuste si udělat smoothies. Zkuste omezit příjem pečiva bílého, ale i černého. Vašemu trávicímu ústrojí ve výrazné míře pomůžete.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient