Trendy účes bych bez správného kadeřnického náčiní nezvládla

Ačkoliv už nejsem začínající absolventkou kadeřnického kurzu u renomované firmy z Anglie, kde jsem se naučila mnohé z technik, bez nichž moderní účes nevytvoříte, stále se při své práci musím zdokonalovat. Otevřela jsem si vlastní salon v Praze, kde stříháme s kolegyní každého. Umíme vytvořit hezký účes na malých, neposedných (někdy plačtivých) dětech. Vyjdeme vstříc mladým dospívajícím chlapcům a dívkám, kteří se zhlédli ve sportovních a šoubyznysových vzorech – těm zas vytváříme účesy podle fotek nebo youtube videí. Nezřídka přicházejí starší dámy na obarvení šedin, dokonce tu a tam vyrobíme trvalou kštici. Protože frčí i rasta copánky, přijali jsme externistku na jejich naplétání.

Salon jako z časů první republiky, jen výbava je modernější

Pro otevření salonu bylo třeba nalézt vhodné prostory, kam trefí i slepí a budou se tam dobře cítit klienti všech věkových kategorií. Hraje u nás příjemná hudba, při čekání si můžete zkrátit čas prohlížením časopisů, nabídneme vám malé občerstvení a nápoje. Náš salon má tvář klasické prvorepublikové klasiky, kdy se v kadeřnictví klábosilo, probírala politika, sportovní klání i se drbaly sousedky odvedle… K vybavení salonu patří samozřejmě umyvadla, fény, křesla, ale i úklidové prostředky – smetáky a tak.

Bez těch správných nůžek bychom daný střih nikdy nevytvořili

Nejdůležitějšími nástroji pro všechny typy účesů jsou ovšem nůžky Solingen, břitvy a holicí strojky. V tématu nůžek se musíme nepřetržitě zdokonalovat. Nejsou totiž nůžky na všechny účesy. Profesionální nástroje jsou rozlišeny na krátký střih, další zas pro zastřihávání mikáda a dlouhých vlasů. Jiné patří k vystříhávání složitějších kreací, případně spolu s břitvou a strojkem ke zhotovení ornamentů v krátkých vlasech. Bez firmy TechniTrade, od které si různé typy nůžek objednáváme, bychom se jednoduše neobešli. Zajímavé je, že se soustředí i na další nástroje, kam patří nože, čepele, břitvy, děrovací kleště nebo třeba odlamovací nůž. Hromadné objednávky konzultuji i s manželem a pokaždé se ho ptám, zda se mu nehodí něco z nabídky také do jeho dílny. A věřte mi, pokaždé si něco šikovného do ruky najde!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *