Sporttestery jako kvalitní pomocníci ke sportu

Pravidelný pohyb je pro zdraví nenahraditelný a začíná si to uvědomovat stále více lidí. Pokud pro vás sport dostal už i mnohem větší rozměr, jistě vás zajímá, jestli se celkově zlepšujete nebo stagnuje. Je čas investovat do speciálních sportovních hodinek.

Dnešní technika přináší mnoho inovací a na vaše výkony snadno dohlédneme pomocí sporttesterů. Před samotným zakoupením těchto zvláštních hodinek si nechte poradit podle čeho vybírat a které patří mezi ty nejlepší.

Co je vlastně sporttester

Jde o přístroj, který na první pohled vypadá opravdu jako inteligentní hodinky nebo také chytré hodinky. Jeho primárním účelem nejsou oznámení o telefonátech, SMS a událostech z mobilního telefonu, i když některé pokročilejší sporttestery nabízejí i tyto uvedené funkce, ale zejména sledování vašich sportovních výkonů. Jejich základem je komplexní systém, který obsahuje hned několik senzorů jako je GPS, akcelerometr, gyroskop a senzor srdečního tepu.

Nejlepší sportovní hodinky

Uvedené údaje jsou vyhodnocovány a zpracovávány do jasných číselných dat v podobě ujeté vzdálenosti, překonaného převýšení, času či záznamu tepové frekvence. V propojení s počítačem, tabletem nebo s vaším mobilním telefonem si lze data zobrazit i na mapách, zaznamenat do tabulky, nebo třeba sledovat zlepšování svých výkonů v aplikacích.

Měření pulsu

Aby vaše sportovní hodinky mohly měřit i váš puls, musí mít v sobě zabudovaný optický senzor. Hodinky bez senzoru k tomu potřebují bezdrátové připojení k hrudnímu pásu. Měření tepu na zápěstí je méně přesné, zvláště, dokud jsou vaše ruce chladné a nejsou zpocené.

Volitelné příslušenství

Nejčastějším příslušenstvím, které ale nenajdete u všech hodinek, jsou různé senzory. Může jít o zmíněný hrudní pás pro měření pulsu, senzor na nohu pro přesnější měření počtu kroků, anebo kadence při běhu či na kole, nebo třeba senzor otáček kola pro mnohem přesnější měření vaší rychlosti a ujeté vzdálenosti na kole. Pokud plánujete svůj sporttester doplnit uvedenými senzory, zkontrolujte si, zda podporuje technologie bezdrátového připojení Bluetooth Smart, pořípadě ANT +, které jsou využívány právě na komunikaci s bezdrátovými senzory.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient