Toužíte po změně? Zkuste to za 5 sekund

Znáte toto pravidlo? Dokonce i ráno platí pravidlo pěti sekund. Pokud se trápíte ve vztahu, nelíbí se vám vaše postava, jste nespokojení v práci, nebo máte jiné potíže, je nejvyšší čas něco s tím udělat.

Ruku na srdce, většina z nás zůstane pouze při reptání nebo při nespokojenosti. Pro změnu se velmi často nedokážeme odhodlat, stále ji dál a dál odkládáme. S tím je však úplný konec. Stačí si osvojit známé pravidlo pěti sekund. Je mnoho důvodů, proč nedělají lidé se svými myšlenkami i životy většinou vůbec nic. Topí se ve svých obavách z toho, co se všechno může pokazit.

Od myšlenky k činu je to pouhých 5 vteřin

Neustále si omílají dokola, proč to nemusí vyjít namísto toho, aby si dodali odvahy a okamžitě jednali. Zde se o slovo hlásí pravidlo 5 sekund. Podle něj by nikdy nemělo mezi vaší prvotní myšlenkou a jejím následným provedením nikdy uběhnout více než 5 sekund. Po tomto čase totiž mozek opět ochromí úvahy, výmluvy a tragické scénáře, které hovoří o všech možných rizicích. Pokud dostanete podnět, máte tedy přesně 5 sekund na to, abyste váš mozek přesvědčili na nějaký krok.

5 sekund a dost

Jak často jste snili o tom, že třeba ráno vyskočíte z postele a ještě před odchodem do práce si půjdete zaběhat nebo si půjdete zacvičit jógu? A jak často jste to skutečně udělali? Zkuste se příště zachovat přesně takto. Ihned po zazvonění budíku napočítejte do pěti a vyskočte okamžitě z postele. Váš mozek tak nebude mít čas hledat jakékoliv důvod, proč by bylo lepší zůstat v posteli a zdřímnout si ještě aspoň o 15 minut déle.

Pracovní schůzka i rande

Toto pravidlo si můžete vyzkoušet i při pracovní schůzce nebo na rande. Musíte opustit ty otázky typu, mám či nemám. Líbí se mi, ale možná má přítelkyni ni přítele. Vypadá super, takže určitě není single. Jakmile sedíte sami v kavárně a u vedlejšího stolu je někdo, kdo se vám opravdu velmi líbí, počítejte do pěti a pak jej oslovte. Do pěti sekund váš mozek nestihne vymyslet tragické scénáře, které by říkali, že se zase znemožníte.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient