Venkovský styl bydlení

Venkovský styl se zaměřuje především na funkční stránku nábytku a doplňků, zároveň s sebou přináší i mnoho pestrých a hlavně jedinečných designových prvků.

Venkovský či farmářský styl není nemoderní ani nudný. Venkovský styl dbá na to, aby nebyl jen hezký, ale i praktický, rozmístění nábytku a dalších doplňků bylo užitečné a funkčně využitelné. Existuje velké množství variant. Zařizování interiéru či exteriéru může být inspirované anglickým, americkým, francouzským, italským, skandinávským, španělským, českým i slovenským venkovem. Retro, vintage či old-school se těší velké oblibě a své uplatnění najde ve starších domech i nových moderních domácnostech.

Funkčnost, jednoduchost a elegance z Ameriky i Anglie

K venkovskému stylu neodmyslitelně patří zejména staré kusy nábytku, které vytvářejí požadovanou atmosféru. Při zařizování se dbá na to, aby daný nábytek splňoval především funkční stránku. Ta se nejvíce odráží v americkém country stylu, který je ztělesněním funkčnosti a jednoduchosti. Zapomeňte na přehnané detaily. Při americkém stylu jde o to, co se bude reálně využívat. Venkovský styl z Anglie charakterizuje útulnost a troufalá elegance. Má v sobě barvenou pestrost a rozmanitost tvarů i vzorů. Vítány jsou sochy, vázy, baldachýny i krajky, které působí luxusním dojmem.

Minimalismus, naturalismus i romantika ze Skandinávie a Francie

Ve skandinávském stylu můžeme obdivovat cit pro detail. Je jednoduchý, minimalistický, čistý a průzračný. Do popředí se staví funkčnost, využívají se přírodní materiály a barvy. Pokoje jsou dobře prosvícené a nábytek je spíše zaoblený. V rámci Francie je nejdominantnější provensálský styl. Odráží v sobě romantickou atmosféru venkova z jižních oblastí měst jako Marseille, Avignon nebo Nice. Z hlediska barev a dekorací je nejpestřejší. Levandule, pastelové barvy, nábytek a doplňky s dekoračními prvky plné romantiky a křehkosti skvěle zapadne i v městských oblastech.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient