Co zkušená žena od partnera nikdy neočekává a proto je v klidu

Partnerství je o zodpovědnosti, důvěře i toleranci. V manželství nebo dlouhodobém vztahu vzniká sice společné jmění, ale partner do něj opravdu nepatří. Moudrá a zkušená partnerka investuje svou energii do vzájemné důvěry a neprudí. Co nikdy neočekávat a nevyžadovat?

Nechtějte, aby se o vás staral

Pokud muži něco musí, je to pro ně jako červený hadr na býka. V začátcích vztahu se často muži mohou doslova přetrhnout, aby ženě dopřáli opravdu to nejlepší. Kupují květiny, bonbóny, parfémy, kabelky, boty, oblečení, zvou ji na večeři a na koncerty. Moudré ženy to ocení, ale berou to s rezervou a drží si raději odstup. Není to mužova povinnost, tu mají pouze k dětem.

Nechtějte, aby se vzdal toho, co má rád

Pokud není šťastný muž, nebudete šťastné ani vy. Zkušená žena ví, že by pro ni sice partner obětoval všechno, ale nikdy to nechce. Muž pro vás udělá vše. A to i přesto, že se nevzdá svých zálib ve prospěch vašich společných chvil. Ve vztahu každý z vás potřebuje svůj prostor. Když si jej vzájemně dopřejete, můžete se milovat ještě víc.

Nechtějte, aby dělal vše s vámi

Možná jej děsí představa večírku, na kterém musí tančit. Vás zase děsí účast na sportovním utkání. Pro vás i pro partnera je to hotová noční můra. Rozdílné záliby partnerský vztah nerozdělí. Nechte si čas pro sebe a svého partnera nechte dýchat. Společně strávené chvíle si pak lépe užijete.

Nechtějte, aby zapomněl na přátele a rodinu

I když tyhle lidi prostě nemusíte a šíleně vás štvou, nechtějte, aby je muž odvrhl. Vztahy s přáteli a rodinou se budují dlouhá léta a možná má s nimi pevný vztah. Ostatně takový máte třeba i vy se svými blízkými. Správná partnerka respektuje partnera, jeho volbu i rodinu.

Nechtějte, aby se změnil

Nikoho nezměníte úplně, ani sebe. Muže také nelze libovolně tvarovat, jak se vám zlíbí. Změnit se muži mohou teprve ve chvíli, kdy budou chtít sami. Určitě to znáte podle sebe. Muži touží po ženě, která je miluje takové, jací jsou. Ostatně to chtějí ženy taky. Pokud se s vámi bude cítit dobře, je to nejlepší inspirace ke změně.

Nechtějte, aby ignoroval jiné ženy

Muži jsou prostě takové. Jejich nezvládnuté nejnižší pudy vás musí nechat chladnou. I vy se za pěkným mužem přece někdy otočíte. Buďte nad věcí a sebevědomé. Patří to přece k lidské přirozenosti, že oceníte krásu.

Nechtějte, aby vám stále dokazoval, že vás miluje

Opravdový a zralý vztah je vybudován na důvěře. Žádné prohlížení počítače, telefonu nebo Facebooku. Oddaná, milující, tolerantní a moudrá partnerka nepotřebuje takové důkazy lásky. Nemá přece důvod o ní pochybovat. Prostě ji cítí a ví své.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *