Jak najít toho pravého

Pokud hledáte pana dokonalého, který bude splňovat vaše představy a možná jste si dokonce vytvořili i seznam vlastností, které musí mít, je nejvyšší čas opustit tuto zidealizovanou představu.

I kdybyste někoho takového opravdu našli, začali byste se během chvíle asi nudit a vztah by nakonec skončil. Je třeba si vytvořit reálné představy a raději stát pevnýma nohama na zemi.

Nikdo není dokonalý

Možná už jste o tom slyšeli. Do života si přitahujeme partnery zrcadlící naše chyby. Současně jsou to ale i naše protiklady. Je to právě proto, aby nás vše, co neumíme, sami naučili. Většinou nám nikdy nepřijde do života partner, který by byl úplně dokonalý. Nikdo s námi nikdy nebude zcela souhlasit. O to bych nikdo ani nestál a byla by to nuda. Pokud sníte o dokonalém muži, budete akorát zklamané a nikdo vám nebude dost dobrý.

Představy na papíře

Sepište si na papír to, co přesně by měl partner splňovat, jak by měl vypadat a jaké by měl mít vlastnosti. Udělejte si ale v hlavě jasno, co opravdu chcete a zda to opravdu chcete. To, že po něčem toužíte, ještě neznamená, že to opravdu chcete. Současně si sepište, co sami můžete svému partnerovi nabídnout vy. Při tom si uvědomíte, jestli nejste moc nároční. A zda vás takový vztah chcete nyní, nebo až za pár let.

Nikdy zbrkle nespěchejte

Neberte každého, kdo vám vstoupí do cesty. Většinou se nám na mužích něco líbí, ale není to ono. Někdy je to vzhledově náš typ, ale intuice napovídá, že nám na něm něco nesedí. Pak od toho raději dejte ruce pryč. Jde o životní zkoušky, které mají odhalit, zda jsme schopné počkat na toho správného partnera.

Aktivita především

Pokud má být váš vysněný partner fotbalista, musíte chodit na zápasy. Pokud milujete hudebníky, choďte na koncerty. Aktivně vyhledávejte situace, kde lze vysněného partnera potkat. Myslete pozitivně a věřte. Nevymlouvejte se na nedostatek času. Srovnejte si priority. Pokud jste single, zřejmě trávíte většinu času v práci a na nic jiného vám nezbývá čas. Je čas myslet na sebe. Dělejte aktivity, které vás těší. Vysněného partnera můžete potkat i cestou do práce nebo ve frontě na poště.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient