Káva s máslem jako nový trend hubnutí

Káva má sama o sobě mnoho benefitů. Mnozí z nás si bez ní nedovede den ani představit. Dát si do ní máslo a kokosový olej ale mnoha lidem nejde dohromady.

Pokud společně s kokosovým olejem máslo smícháte v mixéru a dáte do kávy, mnoho lidí tvrdí, že výsledek je úžasný. Američan Dave Asprey prý dlouhá léta bojoval s nadváhou. Skutečně účinným způsobem, jak velmi rychle zhubnout, je podle něj pít nápoj z kávy, kokosového oleje a másla.

Jak na kávu s máslem

Je tedy třeba si uvařit kvalitní kávu, přidat do ní 1 kapku kokosového oleje a 2 lžičky másla. Vše dát do mixéru a pořádně promíchat. Když nápoj vypijete, budete mít nejen podle zmíněného Američana energie na rozdávání nejméně následujících 6 hodin a zlepšíte své myšlení. Spalovat tuky však budete ještě mnohem déle. Dave Asprey si tuto cennou zkušenost přivezl z putování v Tibetu. Tam se s máslem pije čaj. Na tomto základě postavil onen zázračný lektvar způsobující hubnutí a spouštějící spalování.

Na co nezapomínat

Káva, kterou si dopřejete, má být co nejvíce organická a obsahovat co nejméně škodlivých látek. Ty jsou podle autora vynálezu obsaženy v klasickém kofeinovém nápoji. Tím nebudete zatěžovat svůj organismus. Kokosový olej se pak do nápoje přidává kvůli mozku, který pak lépe funguje. Čerstvé máslo ve vysoké kvalitě dodá tělu potřebnou energii a navíc se přitom nebudete cítit ani hladoví.

Tuky a sacharidy

Odborníci se dělí do dvou skupin. Polovina z nich zastává názor, že nápoj skutečně pomáhá při redukci váhy. Je totiž mnohem lepší se zasytit tuky než sacharidy. Ty nám v mnoha případech pouze zvednou hladinu cukru v krvi, ale nezasytí nás. To známe především z proteinových diet. Paleo dieta je také postavena na vysokém příjmu živočišných a rostlinných tuků s minimem sacharidů.

Zaměřeno na nutriční hodnoty

Druhá skupina odborníků tvrdí, že přidání másla plného nasycených mastných kyselin je zcela proti zdravé výživě. Přiznávají, že káva s máslem sice může pomoci rychle shodit kila, ale s rizikem, že se může brzy dojít k jojo efektu. Vynálezce nápoje radí nápoj pít ráno místo snídaně. Pokud jste ale zvyklí jíst 3 jídla denně, příjem se vám o třetinu sníží. Pak je třeba 2 jídla doplnit tak, aby byl váš jídelníček opravdu dobře vyrovnaný.

Přidejte vydatnou snídani

Získáte sice energii, ale kromě tuku nezískáte další živiny potřebné pro správnou životosprávu. Energii na celé dopoledne doplňte o snídani bohatou na vlákninu, proteiny, sacharidy, zdravé tuky a vitaminy. Šálkem černé kávy s máslem si pak nijak neuškodíte.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient