Kdy se o své blízké staráme málo a kdy zase moc

Najít tu správnou odpověď na tuto otázku je velmi těžké. Své blízké, zejména děti, milujeme. Musíme jim ale dát i vlastní prostor a nechat je samostatně rozvíjet. Je třeba si uvědomit, že žijeme jen jednou a je třeba nepropásnout zcela svůj život kvůli přehnané péči o své blízké.

Tohle dilema vede sama v sobě každá žena, která je matkou. Potřeby dětí, partnera, rodičů, příbuzných, kamarádek a přátel totiž většinou stojí vysoko nad potřebami samotné ženy. Nalézt rovnováhu je obtížné. Mnoho žen to neřeší a žije jen proto, aby plnily přání druhým. Přesto často trpí pocitem viny, když si občas udělají čas samy na sebe. Jakmile ptáče vyletí z hnízda, nastane vzduchoprázdno. Mateřská láska a láska k blízkým je velice silný pud. Je třeba nezapomínat na lásku k sobě.

Křehká hranice

Zvyk je železná košile. Někdy toho pak děti zneužívají a vynucují si neustále pozornost. Poškození pak vzniká na obou stranách. Pro děti je to medvědí služba. Někdy rodiče řeší problémy i za dospělé děti. Většina návyků a závislostí pramení právě z dětství, kdy si děti vyhrazují hranice. Pokud si správně nevytyčíte svůj prostor, dokud jsou děti malé, brzy o něj přijdete úplně. Z dětí se pak často stávají neurotici očekávající, že jim budou všichni ustupovat, jako doma.

Pozor na nemoci

Podvědomí často vycítí, že je něco v nerovnováze. Například v pozornosti ke druhým a v nepozornosti k sobě. Často díky tomu onemocní. Jedině tak si totiž odpočine. Je třeba intuitivně pozorovat a vnímat své nitro v každé situaci. Při péči o druhé vám prostě musí být dobře. Pokud vás to naplňuje a cítíte radost, je to v pořádku. Je třeba ale myslet na to, že i péče o děti jednou skončí.

Není dobro jako dobro

Nevyplácí se opouštět své dobro pro dobro jiných. Nejde jen uspokojovat ego ostatních. Většina žen neumí láskyplně říkat ne. Mnoho žen od sebe utíká přes opičí lásku k druhým. Bojí se zabývat samy sebou. Být skvělou manželkou a matkou je snazší. Za zásluhy ale odměna nepřichází. Ženy by měly být spokojené samy se sebou. Jen tehdy mohou být šťastné. Krása vyrovnanosti pak čiší napovrch.  V rodině má každý stejná práva a povinnosti, to pak udržuje zdravé sebevědomí a zvyšuje atraktivitu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient