Zlatí ptáčci ve zlaté kleci, i když vlastně není zlatá

Máte kamarádku, co žije s bohatým mužem? Možná se vám už svěřila, že to není tak růžové, jak si okolí vždycky myslí. Věci totiž nikdy nejsou takové, jaké se na první pohled zdají být.

Takových kamarádek máme více. Jedna je svobodná a druhá zase rozvedená. Obě mají dobře situované muže, ale rozhodně jejich život neprobíhá tak, jak si obě představovaly a už vůbec ne tak, jak se domnívají ti, co jim tiše závidí. Pohledné ženy zvítězily nad chmurnou náladou. Jedna je bez dětí, druhá zůstala sama se svými dětmi a děsila se, jak to všechno zvládne. Obě si ale drží odstup a svou nezávislost. Okolí jim to dává stejně pěkně sežrat.

Když je to na dosah

Pokud má po rozvodu žena s dětmi do práce blízko a přijatelnou pracovní dobu, spadne jí kámen ze srdce. Když jí sousedé pohlídají děti, je to v dnešní době zázrak. Další plus je, když je škola a školka kousek od domova a když mají děti na dosah hřiště a mohou si hrát venku. Samota je ale prevít. Když najdete přítele, který je za vodou, stejně jste opatrní. Máte špatnou zkušenost a obavu o děti. Přítel jí pomohl, když jí vyplivlo auto, tak se seznámili. I když si držela odstup, a nevzala si ani telefonní číslo, přesto se potkali znovu. Současný vztah ale rozhodně není takový, jak si představují lidé z okolí.

Obezřetnost na místě

Kamarádka má z prvního manželství drsné zkušenosti. Od začátku dbá na to, aby si její partner nemyslel, že jej má jen pro peníze. Možná až přehnaně dbá na to, aby jej v tomto směru nevyužívala. Není to tak, že by za ni vše platil a ona neměla žádné starosti. Občas zajdou na večeři, kterou by si ale mnoho lidí asi nemohlo dovolit, do kina či do divadla, ale své účty si stále platí sama. Dokonce spolu trvale ani nebydlí. Děti nechce ranit případným dalším rozchodem. Je ráda, že si má s kým popovídat a není úplně sama.

Jak to vlastně je

I přesto, že si drží odstup a snaží se vše utáhnout sama, se lidé domnívají, že je s přítelem kvůli penězům. Mnoho lidí se k ní najednou chová velmi odtažitě. V práci si kolegyně šuškají, šéfová jí dává dvojnásobek práce, kamarádky s ní nemluví a závist se projevuje na každém kroku. Sousedé už nejsou tak ochotní hlídat, ve školce učitelky naznačují, že její dítě zabírá místo dítěti jinému, protože by mohla být přece klidně doma, když na to má. Závist je prostě prevít, i když je všechno jinak.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *