Antikoncepce mladistvým škodí

O škodlivosti antikoncepce se nemluví. Jde o obrovský byznys farmaceutických firem. Dělohy žen užívajících hormonální antikoncepci jsou prosáklé skrz na skrz. Hormonální antikoncepce zvyšuje riziko embolie a rakoviny.

Riziko trombóz a embolií už je dokonce studiemi prokázáno, s rakovinou je to složitější. Statistika výskytu nádorových onemocnění prsu v naší západní společnosti každým rokem stoupá a jde ruku v ruce s masovým užíváním antikoncepce, poklesem porodnosti a kojících matek. V ČR se předepisuje antikoncepce masově a stejně tak narůstá i počet nádorů prsu u stále mladších pacientek. Přitom se ví, že karcinom prsu ovlivňují právě hormony. Žena, která užívá léta hormonální antikoncepci a pak dostane hormonální zatěžující léčbu pro stimulaci vaječníků při umělém oplodnění, je ohrožena.

Podávání antikoncepce mladistvým

Největší nešvar je podávání hormonální antikoncepce mladistvým. Zejména na nepravidelnou menstruaci či akné. Hormonální antikoncepce vyřadí z činnosti přirozený vlastní systém a nahradí jej umělým cyklem s falešným krvácením. Tyto dívky jsou pak typickými kandidátkami na neplodnost a plní ordinace. Po 15. letech užívání antikoncepce se hormonálně léčí na neplodnost a za 2 roky jdou na umělé oplodnění. Aby menstruační cyklus dozrál, potřebuje totiž čas a reprodukční soustava zraje u každé ženy různě dlouhou dobu.

Genetické vyšetření srážlivosti krve

I když bude v budoucnu právě dívka nositelkou plodu, čelí riziku otěhotnění, a proto zatěžuje svůj organismus jedy. Když už se dívka či žena rozhodne užívat hormonální antikoncepci, měla by si nechat udělat genetické vyšetření srážlivosti krve. Leidenskou mutaci genu způsobující vyšší srážlivost má u nás 7 % žen. Neslučitelné jsou hormonální pilulky a kouření, což se často porušuje. Lékaři často vůbec nezjišťují, zda měl někdo v rodině rakovinu prsu. Nedělají vyšetřeni krve ani jaterní testy.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient