Cviky proti menstruačním bolestem

bolest břicha, Imunitní systém

Pokud každý měsíc polykáte prášky proto bolesti, máme pro vás mnohem lepší řešení, které vás zbaví nutnosti medikace a bolestivých potíží. Zkuste cviky na vyrovnání ženských hormonů v těle.

Premenstruační syndrom trápí mnoho žen, stejně jako bolestivá menstruace. Zkuste cviky jako přirozenou možnost, jak se bolestivých obtíží zbavit. Speciální a nenáročné cviky odcvičíte během půl hodiny a jsou vhodné i pro celou řadu dalších problémů spojených s vaší hormonální nerovnováhou.

Srovnejte své hormony v těle

Sestava cviků hormonální jógové terapie vyřeší celou řadu zdravotních problémů žen zcela přirozenou cestou, bez nutnosti konzumace umělých hormonů. Navíc vám dodají spoustu nové energie, odstraní bolesti zad, zlepší stav vaší psychiky i pleti a upraví i vaši váhu. Sestavu cviků lze cvičit i jako prevenci. Výsledky se dostaví během tří měsíců a pocítíte podstatné zlepšení. Nejdříve cvičte denně, po dvou měsících 4x a pak 3x týdně. Během menstruace je necvičte.

Rozhoupejte boky v rytmu Samby

Postavte se a rozkročte nohy na šířku boků, propleťte si ruce za hlavou a kolena mírně pokrčte. Začněte se pohupovat v bocích v rytmu dynamického dechu a s výdechem vždy jednu nohu pokrčte. Tak poklesne jeden bok a druhá noha zůstane propnutá. S nádechem udělejte opačný pohyb a zopakujte na druhou stranu. Trup je celou dobu v klidu, pohybují se jen boky a nohy. Cvik uvolňuje napětí orgánů v oblasti pánevních.

Pohyb pánve zezadu dopředu

Zvolte stejný úvodní postoj jako při sambě, mírně překlopte svou pánev vzad, nadechněte a s výdechem ji podsaďte v rytmu dynamického dechu. Opakujte na opačnou stranu. Pohybujte pouze svými boky.

Dynamické otáčení páteře

Posaďte se do sedu se zkříženýma nohama a mějte rovná záda. Dlaně spojte před svým tělem ve výši ramen a zahákněte je pak pevně do sebe. Přivřete své oči. S nádechem ve svižném tempu otočte trup vlevo a současně táhněte levým loktem vzad a pohled směřuje přes své levé rameno dozadu. S výdechem pohyb zopakujte na pravou stranu.

Pohyb páteří v poloze sedící kočky

Sedněte si na zem, zkřižte nohy, ruce dejte na kolena a paže mějte natažené. Pohybujte páteří vpřed a vzad v rytmu svého dynamického dechu, vždy je prohněte a zakulaťte. Nejdříve proveďte s nádechem prohnutí dopředu a s výdechem zase v zakulacení dozadu a opačně.

Otáčení v sedě

Sedněte si na zem, mějte natažené nohy a rovná záda. Pokrčte pravou nohu a opřete si ji z vnější strany levé nohy. Chodidlo pravé nohy nechte na zemi. Svůj trup otočte doprava, pak levou paží obejměte svou pokrčenou pravou nohu, podívejte se za sebe a svou pravou rukou se opřete za sebou o zem. Záda jsou stále rovná. Prudce se nadechněte a vydechněte. Opakujte i na druhou stranu.

Předklon v sedě

Sedněte si na zem, mějte natažené nohy a rovná záda. Levou nohu pokrčte a patu si dejte směrem k hrázi. Koleno pak nechejte klesnout až k zemi. Vzpažte, ruce si dejte na sebe, vytáhněte se do výšky a svůj trup otočte k natažené noze. Nadechněte se a s výdechem proveďte předklon. Pravou rukou uchopte prsty pravé nohy a levou ruku položte přes ní. Prudce se nadechněte a vydechněte. Pak s nádechem přitáhněte chodidlo k tělu a s výdechem propněte špičku. Opakujte pak na druhou nohu.

Svíčka

Zvedněte trup a nohy do mírné svíčky. Váha boků spočívá na rukou a nohy směřují šikmo k hlavě, ne přímo vzhůru, kolena propnutá. Prudce se nadechněte a vydechněte, střídavě ohýbejte a natahujte chodidla. S pokrčením jedné špičky vydechněte, s pokrčením druhé se nadechněte.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient