Jmelí a hloh: Přírodní boj proti omdlévání

Občasná ztráta vědomí mě trápí asi od deseti let. Poprvé se objevila, když jsem jako malá měla neštovice, a od té doby mě věrně doprovází kdykoliv, kdy na mě jde nějaká vážnější nemoc nebo mě trápí velké bolesti. Jelikož k tomu dochází zhruba jednou za rok, nejde o život ohrožující stav, nicméně je to nepříjemné.

V mládí se mi nějakým štěstím dařilo omdlévat výhradně doma. Rodiče o tomto problému věděli, tak mi vždy dali nohy nahoru, nechali mě ležet a po chvíli se mi udělalo zase dobře. Jenže pak přišla první ztráta vědomí v práci. Vsedě za počítačem a velmi náhle. Všechny kolegy to samozřejmě vyděsilo, volali sanitku. A tehdy mi došlo, že je na čase s tím něco dělat.

Doktor mě poslal k psychologovi

Omdlévání se léčí velmi těžko, když výsledky měření tlaku, EKG i srážlivosti krve neukazují nic podezřelého. Lékaři mě posílali domů s tím, že je vše v pořádku a časem z toho třeba vyrostu. Nevyrostla jsem. Ztráta vědomí v reakci na bolest je prý navíc psychologickou záležitostí, takže jestli s tím chci něco dělat, mám se objednat k psychologovi. Tudy tedy cesta nevede.

jmelí

Nastupuje přírodní léčba

Nejsem lékař, a tak nevím, jaká léčiva by mi pomohla. Ani netuším, zda jsou některá z nich k dostání bez předpisu. Proto jsem se rozhodla využít sílu bylinek. Nemám v plánu chodit v létě po loukách, sušit kvítky a v zimě si z nich vařit čaj. Vybrala jsem si z doplňků stravy značky Naturvita. Na moje potíže se hodí přípravek Jmelí – hloh plus hořčík 60 kapslí. Jmelí totiž působí na cévní systém, hloh zvyšuje zásobení kyslíkem a podporuje srdeční funkci a hořčík snižuje únavu a vyčerpání.

Jak dobře na mě tato přírodní kombinace působí, se teď těžko hodnotí. Omdlévání mě trápí zhruba jednou ročně, takže nezbývá než trpělivě čekat, co bude dál. Já ale bylinkám věřím, a pokud má lékař pravdu a omdlévání z bolesti je psychická záležitost, myslím, že i tohle by mi mohlo pomoct.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *