Jak kalorie co nejefektivněji spalovat

Nemusíte stále dřít celé hodiny v posilovně, vypustit duši při běhu, ani držet hladovku, abyste spálili kalorie a navíc se zbavili přebytečného tuku. Co byste tedy měli vyzkoušet?

Víte, že horká koupel má podobné účinky jako cvičení? Vliv horké lázně na hladinu krevního cukru a počet spálených kalorií je překvapivý. Za hodinu horké koupele spálíte až 140 kcal. Praktikujte princip 80/20 ve stravování. Tedy 80 % zdravé stravy a 20 % junk food, tedy nezdravé potraviny, které obsahují hodně kalorií, tuků, cukrů i soli, ale málo vlákniny a vitamínů.

Osvojte si i pravidlo 6/60

Pomůže vám nastartovat metabolismus, který může být zpomalený v důsledku sedavého zaměstnání. Vždy 6 minut z každé hodiny věnujete pohybu. Podle odborníků opět navýšíte zpomalení metabolismu, které bylo způsobeno dlouhým sezením. Vyběhněte po schodech, svižně se projděte na toaletu, ke kopírce, s košem nebo do vedlejší kanceláře. Jindy si zase udělejte strečink, potáhněte se, anebo si udělejte jógové pozice.

Stůjte při práci

Pokud pracujete za počítačem z domu, pořiďte si vyšší pult, který vám umožní pracovat vestoje. Někdy tento požadavek projde i v zaměstnání. Hodně domácích činností můžete provádět, i když u toho stojíte. Už jedna hodina strávená ve stoje třeba při vaření vám pomůže spálit 20 až 50 kcal navíc. Pokud budete denně pracovat ve stoje alespoň hodinu, za pracovní týden, spálíte navíc až 250 kcal.

Pijte zelený čaj

Pravidelné pití zeleného čaje vám díky antioxidantům a dalším prospěšným látkám pomůže bojovat proti předčasnému stárnutí. Zároveň posiluje imunitní systém, bojuje proti infekcím a zlepší vám náladu. Umí nastartovat i metabolismus. Zelený čaj s obsahem katechinů pomáhá při hubnutí, snižuje index tělesné hmotnosti, obvod pasu a krevní tlak. Pijte 1 až 2 šálky kvalitního zeleného čaje.

Zkuste karnitin

Karnitin pomáhá hubnout a podporuje sportovní výkon. Aminokyselina zabraňuje ztrátě svalové hmoty. A čím více svalů máte, tím více tuku spálíte. Stimuluje i spalování vnitřního tuku. Přesouvá tuk z tukových buněk do mitochondrií svalových buněk, kde se přeměňuje na energii. Karnitin užívejte před sportovním výkonem, i když nechodíte na náročné tréninky a preferujete jogging, aerobik, ale i kalanetiku či jógu. Důležité však je, aby pohybová aktivita trvala nejméně 40 minut.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient