Kreativní bydlení. Začněte tvořit!

Máte rádi originalitu? Zkuste si vytvořit zajímavý interiér. Nemusíte mít jen nábytek, který je běžně dostupný v obchodech a jednobarevné stěny. Dejte věcem novou podobu a netradiční vzhled. Kreativitu objevte v sobě.

Pokud zapojíte fantazii, zapojíte své šikovné ruce a estetické cítění, výsledek bude určitě stát za to. Kreativní bydlení sice není pro každého, ale může být ušito na míru právě vám. Nevyžaduje velké finanční obnosy, ale bude vás to stát trochu času. Osobitý styl vznikající při přetvoření jednotlivých kousků nábytku, doplňků a dalších částí zařízení v interiéru je odrazem vaší osobnosti a stylu života. Tvůrčí bydlení nespočívá pouze v jednobarevných stěnách a fádním nábytku. Přistupujte k nim alternativním způsobem. Vyžaduje trpělivost, velkou fantazii, dostatek nápadů, vkus a chuť tvořit.

Kreativní a tvůrčí bydlení

Fádnost se nenosí. I moderní neutrální interiér můžete přeměnit nenásilným způsobem. Stačí použít vhodný nátěr a natřít některé plochy či detaily. Můžete na stěnu i malovat. Půjde o působivou změnu. Zvolte harmonické pastelové odstíny, které dohromady ladí. Výraznými prvky šetřete. Utvářejte dominanty. Vzory do interiéru patří a geometrie je fascinující. Může zdobit polštáře, závěsy, zástěnu kuchyňské linky i nábytek. Pokud máte talent na malování, jedinečné tahy štětcem změní váš interiér k nepoznání. Pracovat můžete se speciálními šablonami, které si zakoupíte nebo vyrobíte.

Prostor hraje roli

Prvním faktorem při tvorbě je prostor. Velikost interiéru předurčí i jeho budoucí vzhled. Ještě před tím, než začnete vybírat jednotlivé barvy, nábytek a dekorace, promyslete si, k čemu má místnost sloužit a kolik času zde strávíte. Od toho se totiž odvíjí i pořizování zařizovacích předmětů. Chcete mít v pokoji minimum nábytku, nebo potřebujete hodně úložných prostor? Přemalujete starou truhlu, komodu nebo budete malovat na stěny? Vyberte si styl, jakým budete tvořit. Mohou to být kytky i geometrické tvary. Moderní umění nebo přenesené umělecké dílo. Zaměřte se na dotahování detailů a ucelenost prostoru.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient