Nejlepší zbraně? Přece ty české a rakouské!

Postoj ke zbraním je v ČR různý. Někteří je zcela odmítají a svůj názor podporují poukazováním na to, co se děje v USA, kde je poměrně běžné mít doma pistoli. Další zastávají myšlenku, že i na našem území se, vzhledem k uprchlické situaci, určitě hodí mít doma zbraň. Pak je tu skupina těch, co pistole potřebují k myslivectví nebo sportovní střelbě. Dále tady máme historické nadšence, kteří sbírají staré modely zbraní.

Prostě a jednoduše důvodů, proč by si někdo chtěl pořídit zbraň, může být spousta. Mým důvodem je láska ke zbraním. Patřím do té skupiny lidí, kteří se o sebe chtějí umět postarat. Občas si chodím zastřílet na střelnici, jinak mám zbraň zavřenou doma v sejfu. Ovšem uklidňuje mě ten pocit, že tam někde je a v případě ohrožení života bych ji mohl použít. A jakou mám doma?

Moje vášeň začínala u nožů

Chvíli mi trvalo, než jsem si udělal zbrojní průkaz. Moje vášeň ke zbraním začala trochu jinak. Zajímal jsem se o vojenské a útočné nože, které u nás od poloviny minulého století vyrábí firma Mikov. Kvalitu jejich zpracování jsem si oblíbil natolik, že dnes máme výrobky této značky i v kuchyni. Vyrábí totiž i kuchyňské nože.

Postupem času jsem se začal zajímat i o zbraně. Zbrojní průmysl u nás v minulém století byl docela významný a význam si zachovává dodnes, jen to není tolik vidět. Dokonalým příkladem je Česká zbrojovka.

České pistole jsou skvělé

Česká zbrojovka patří mezi desítku největších výrobců palných zbraní na celém světě a v současné době u nás zaměstnává asi 2000 lidí. Málokdo tuší, že je čtvrtou největší exportující firmou v ČR. Model pistole CZ75 je známý i daleko v zahraničí. Také já doma jednu mám. Skutečnou srdcovku jsem však objevil jinde.

Já si oblíbil rakouský Glock

Glock je ve světě střelných zbraní prostě pojem. Tyto zbraně používají bezpečnostní složky po celém světě, a přestože nejsou zrovna nejlevnější, tady cena potvrzuje pouze to, že za kvalitu se platí. Moje pistole Glock si odpočívá v trezoru a právě díky ní mám pocit bezpečí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *