Rozkládací jídelní stůl. Jak jej vybírat a na co si dát pozor?

Máte velkou rodinu a rádi se setkáváte s přáteli i známými? Pokud chcete hosty uctít výborným jídlem, potřebujete dostatek prostoru u společného stolu. Ideálním řešením jsou rozkládací jídelní stoly.

Přinášíme vám několik rad a tipů, jak si vybrat ten správný stůl právě pro vás. Rodina by měla sedávat vždy spolu za jedním velkým stolem. Na trhu najdete mnoho tipů jídelních stolů. Vyberte si podle velikosti, tvaru, barvy, designu a typu rozkládání.

Na co myslet při výběru jídelního stolu

Pokud se rozhodneme koupit rozkládací jídelní stůl, musíme si pečlivě promyslet několik věcí. Kuchyň a obývací pokoj jsou centrem dění. Stůl by měl být hezký, kvalitní, praktický a funkční. Vyberte si styl. Jídelní stůl je velkým kusem nábytku a interiér výrazně ovlivní. Musí se přizpůsobit prostoru a zapadat do něj. V nabídce jsou stoly klasické a jednoduché, nebo naopak designově propracované a zdobené.

Když volíme materiál

Materiál ovlivní interiér i atmosféru lidí u jídelního stolu. Dřevo navozuje pocit tepla a hodí se do tradičně zařízených bytů a domů. Kovový stůl s kamennou nebo skleněnou deskou zase spíše navozuje pocit chladu a hodí se do moderních nebo minimalistických domovů. Myslete i na to, jakou údržbu a péči bude vyžadovat. Jaký bude způsob jeho čištění se odvíjí právě od druhu materiálu.

Ke tvaru jídelního stolu musí sedět i židle

Důležitá je velikost a tvar jídelního stolu. Jde o faktory, které se odvíjejí od počtu lidí, které potřebujeme ke stolu usadit. Tomu je třeba přizpůsobit tvar stolu, jeho nohy a funkční systém rozkládání. Důležitý je i výběr židlí. Pohodlné židle musí být v přiměřené výši, praktické, pohodlné a ve stejném stylu. Při nedostatku místa mohou být i skládací nebo stohovatelné.

Typy rozkládacích systémů

Klasický rozkládací stůl rozložíte tažením obou stran a uprostřed vznikne prázdný prostor, kam vložíte díl. Moderní verzí je i přiložení zvětšujících částí k okrajům stolu. Můžete připojit jeden nebo oba podle počtu hostů. Minimalistický rozkládací stůl vypadá jako malý příruční stolek. Má však v sobě zabudovaný postupný rozkládací systém, s jehož pomocí lze stůl zvětšit až trojnásobně. Složený jej snadno umístíte. Do kovových kolejniček se vkládají díly stolu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient