Vaše nadváha začíná v hlavě

Pokud chcete udělat změnu, musíte ji sami chtít. Pokud opravdu nechcete, nepomůže vám ani nejlepší trenér na světě.

Když pochopíte, že změnu a pomoc potřebujete, změna se začne uskutečňovat. Důležitý je váš zdravotní stav a výkonnost. Konkrétní program zvyšování kondice a hubnutí tvoří plán, který k naplnění potřebuje minimálně rok. To je dost velký časový úsek, aby se změna uskutečnila. Jde o celkovou změnu životního stylu i stylu myšlení. U každého člověka, který začíná hubnout, vznikne obrovský entuziasmus, který ale časem opadne. Je dobré mít trenéra, který vás podrží, ale i driluje. S ním vytrváte a odoláte jojo efektu.

Vytrvalost

Nejprve jdou kila hodně dolů, endorfiny nastupují, objem a vzhled se mění, váhově i přes míry. Pak se to ale trochu zmírní a realita vše zhorší. Přicházejí povinnosti, rodina, nutnost nakoupit a chystat si jídlo, přemýšlet a plánovat. Tento šok je nejtěžší zkouška. To je třeba ustát, i když přijde únava a váha se zastaví. Uvědomění si, že vás to stojí energii, nemůže hodně jíst a jíst vše, musíte si vařit, dávat jídlo do krabiček a plánovat tři dny dopředu, přichází tak za dva měsíce. Je to dost náročné a k tomu patří ještě cvičení a trénink. Hlavně zapomeňte na výmluvy, že nemáte čas. Snadné to ale není.

Nálada

Nálada se u cvičení mění velmi rychle, čím větší je proměna, tím více se mění i nálada. Stav jde přes deprese, úzkosti až po nadšení a výbornou náladu. Je třeba neustále pracovat i s psychikou. Z tréninku musíte mít radost, i když je tvrdý. Lidé kompenzují problémy jídlem a pak přijmou, jak vypadají. Nechtějí si přiznat, že jim to vadí a nežijí plnohodnotně. Varovné signály lidé neposlouchají. Každý má v životě nějaký cíl a smysl. Když pochopí, co se děje, začne na sobě pracovat. Spouštěčem může být opakovaná výpověď v práci, nemoc nebo rozchod. Je třeba vystoupit z kruhu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient