Chyby, díky kterým při cvičení nehubnete

Někdy jde o sníženou funkci štítné žlázy, hodně záleží i na psychice. Vyhněte se ale hlavně chybám, které dlouhodobě děláte.

Moc se šetříte

Nemusíte na tréninku vyplivnout duši, ale je třeba zatnout zuby a občas jít i přes mírnou bolest a pálení svalů. Cvičení vám nezabere tak velkou část dne, abyste do toho v danou chvíli nemohli dát vše. Časem snesete daleko víc a začnete si to užívat. Když jdete do cvičení vážně naplno, opravdu to na svém těle poznáte. Dobře se budete cítit bezprostředně po výkonu i díky výsledkům.

Moc to přeháníte

Není dobré to ani moc přehánět. Příliš časté cvičení drží tělo v permanentním stresu a brzdí viditelné výsledky. Ideální je trénovat 3x týdně a obden. Jinak můžete skončit se svalovou horečkou. Tělo bude vyčerpané a náchylné k nemocem. Nezapomínejte na odpočinek a nutný čas na regeneraci svalů.

Necvičíte pravidelně

Na to, aby bylo tělo vitálnější, rychlejší, štíhlejší a flexibilnější je třeba trénovat pravidelně. 1 až 2 tréninky týdně výsledky nepřinesou. Pokud dáte 3 tréninky týdně, první výsledky přijdou už za několik týdnů. Klidně si dejte 3 roky na vysněnou váhu. Nespěchejte, ale ani se neloudejte. Když se naučíte cvičit často a pravidelně, vytvoříte si příjemnou závislost na endorfinu a nebudete se muset nutit.

Máte špatnou techniku

Chyba je často v technice prováděných cviků. Když se do cvičení pustíte naplno a chybně, můžete si ublížit. Vezměte si na začátek trenéra, který vám ukáže, jak na to. Vhodné je pohyby i střídat. Posilování kompenzujte protažením. Intervalový trénink třeba jógou. Pak uvidíte výsledky.

Pohyb vás nebaví

Abyste u pohybu vydrželi, musíte se na něj těšit. Endorfiny stojí za to. Pokud z tréninku odcházíte opravdu šťastní, jste na správné cestě. Na ten správný pohyb si vytvoříte návyk. Vyplavíte stres, vyčistíte si hlavu a zhubnete. Budete se na cvičení těšit.

Málo spíte

Nevyplatí se dlouhodobě si ubírat z délky spánku. Jeho nedostatek vede k většímu apetitu a zvyšuje hladinu kortizolu v těle, který nás pak udržuje v permanentním stresu. Hormon zadržuje vodu v těle, komplikuje hubnutí a nabírání svalové hmoty. Dopřejte si 7 až 8,5 hodin spánku denně. Jinak nebudete mít energii na cvičení a nedospané hodiny budete dohánět cukrem.

Málo a špatně jíte

Pokud nejíte moc, možná jíte málo. Hladovky jsou k ničemu. K životu i ke cvičení potřebujete správnou a dostatečnou stravu pro dostatek energie. Omezte bílou mouku a cukr, přidejte tuk z ořechů, mandlí, semínek a kokosového oleje. Přidejte bílkoviny z masa, vajec a luštěnin, ať máte z čeho budovat svaly. Nebudete mít chuť mlsat. Dostatek zeleniny, ovoce a čerstvé smoothie nastaví tělo na spalování. Zkuste ovesnou kaši a celozrnné pečivo, vysokoprocentní šunku, tvrdý a čerstvý sýr i bílé jogurty. Vhodné je i rostlinné mléko ze sóji či rýže.

Málo pijete

Musíte také pít. Zvolte čistou a neperlivou vodu. To je základ. Občas ji dochuťte citronem nebo plátky okurky. Zapomeňte na slazené nápoje a džusy z krabice. Můžete si dát zelený čaj a zapojit občas nějaké bylinky.

Spoléháte na spalovače tuku

Spalovače tuku jsou jen pomocné berličky. Nápoje s carnitinem většinou nepřinesou žádné velké výsledky. Možná vám bude jen mnohem více tlouct srdce, což není moc příjemné. Pokud se budete řídit našimi radami, spalovače tuku prostě nepotřebujete.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *