Co všechno si vzít na stanování?

camp_tent_leisure_th_PsPwV

Rozhodli jste se, že letos půjdete s rodinou či kamarády stanovat, ale přitom jste pod stanem ještě nikdy nebyli? Zajímá vás, co všechno si s sebou vzít? Nejdůležitější je, vzít si vše, aby vás cestou nic nezaskočilo. To co si sbalíte, by vám mělo vlézt do jednoho batohu, který budete mít stále u sebe. Seznam potřebných věcí je důležité udělat si nějakou dobu dopředu. Jakmile totiž zjistíte, že vám něco chybí, budete mít ještě čas si danou věc zakoupit. Nejlepší možností, jak si seznam vytvořit je napsat si ho někam na papír. Následně pak při chystání budete už jenom škrtat sbalené věci.

Základní vybavení

Jistě uznáte, že při stanování je tou nejzákladnější věcí stan. Jestliže ovšem jedete do kempu, kde si stan pronajmete, máte o starost méně. Další důležitou věcí je spacák. Ten vybírejte podle období, ve kterém se chystáte stanovat. Jestliže chcete mít ve stanu pohodlí, vezměte si s sebou i karimatku.

camping_2581242_960__khZce

Chystáte se při stanování vařit?

Pokud jste si řekli, že si na oběd vždy někam zajdete, nemusíte problém s vařením vůbec řešit. Pokud si ale chcete stravu připravovat sami, musíte si k tomu vzít i potřebné náčiní. Důležitý je vařič a kempingové nádobí, které zahrnuje ešus, příbor a hrnek. Nezapomeňte na nůž, láhev na vodu a termosku. K vaření patří samozřejmě suroviny, ze kterých daná jídla připravíte.

Jaké si vzít oblečení?

Základem je nepromokavá bunda a pevné boty. Následně si vezměte dostatečný počet spodního prádla. Nezapomeňte na trička, tepláky, kraťasy a nějakou pokrývku hlavy. S sebou si také přibalte nějakou mikinu a dlouhé kalhoty. V létě by se vám mohly hodit i plavky.

tent_camping_beach_c_dg1KL

Ostatní věci

Mezi další věci potřebné ke stanování v přírodě patří baterie, zapalovač, drogerie včetně jeleního loje a dalších hygienických potřeb. Nezapomeňte na papírové kapesníky, léky, repelent, sluneční brýle a dezinfekci na ruce. Hodit se také budou náplasti a další základní věci z lékárničky.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient