Gymnastický míč proti bolestem zad

Gymnastický míč proti bolestem zad

Gymnastický míč je velmi vhodný pro ty, kdo má potíže se zády. Obzvláště u lidí, kteří mají sedavé zaměstnání, dochází často k bolestem zad. Bolesti také mohou nastat naopak u fyzicky náročné práce. Užijte si pohodlí doma a místo sezení na klasické židli si sedněte na míč. Není to pouze o sezení na gymnastickém míči, ale taky o cvičení. Provádějte cviky na míči proti bolestem zad několikrát týdně. Uvidíte, jak se budete cítit za měsíc. Gymnastický míč je také určený pro těhotné ženy, lidem, kteří chtějí pomocí cvičení zpevnit svoji postavu a také těm, kdo si chce zlepšit svou kondičku.

Velikost míče je zásadní

V první řadě je důležité vybrat si správný gymnastický míč. Nezáleží na barvě, která se vám hodí do pokoje, ale na velikosti. Pokud byste měli příliš malý nebo příliš velký míč, mělo by to na sezení a cvičení velký vliv. Velikost se vybírá podle vaší výšky. Gymnastický míč s průměrem 65 cm je vhodný pro ty, kdo má 163 až 180 cm. Pokud jste vyšší, než 180 cm kupte si míč s průměrem 75 cm. Pokud jste si velikost vybrali, je konečně řada na barvě.

gymnastický míč na bolest zad

Správné sezení na míči

Gymnastický míč je velmi vhodný na sezení u počítače. Jak ale na něm správně sedět? Míč nafoukněte a následně si na něj sedněte. Nohy mějte položené na zemi. Je důležité, aby kolena svírala pravý úhel. To stejné kyčle. Musíte mít rovnou celou páteř až ke krku. Nesmíte zapomenout na hlavu. Dívejte se směrem dopředu tak, aby hlava byla zároveň s krkem rovně.

Cvičení na míči

Cvičením na gymnastickém míči můžete uvolnit svoji páteř. Vyzkoušejte například cvik, kdy si lehnete zády na podložku a nohy dáte na míč. Stehny se mírně dotýkejte míče. Následně míč převalujte, z leva doprava. Zásadní u tohoto cviku je, že se páteř nesmí odlepit od podložky.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient